Férfi kézilabda

2023.06.09. 20:01

Veszprémi öröm a Pick Arénában, nem sikerült a címvédés a Szegednek – GALÉRIA

A második félidőben többször is gólínségben szenvedett a Pick Szeged, amelyet a trónkövetelő Telekom Veszprém kíméletlenül kihasznált. A bakonyiak 2019 után ünnepelhetnek ismét bajnoki címet, miután a két győzelemig tartó bajnoki döntőt 31–27-es mai sikerükkel 2–1-re megnyerték.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–31 (14–12)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 3. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 8300 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 6, GABER, MACKOVSEK 1, Rosta 2, Szita, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, BLONZ 5/4, Bánhidi 3, Bodó 3, GARCIANDÍA 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: CUPARA 1 – VAJLUPOV 9/1, Ilics Z. 1, Remili 2, Pesmalbek 2, R. LAUGE 6, ELÍSSON 6/2. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, Elderaa 3, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé, Gas. Marguc. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/3.
Kiállítás: 0, ill. 8 perc.

22.35: a győztes csapatnak a trófeát a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke, Ilyés Ferenc adja át.

22.32: elkészült az utolsó szegedi csoportkép, jönnek a színpadra a veszprémi játékosok.

22.28: a szegedi kézilabdázók vastaps közepette veszik át az ezüstérmet. Alaposan kiürült a Pick Aréna, nagyjából háromezer hazai- és háromszáz veszprémi szurkoló maradt itt.

22.21: a veszprémi játékosok ünnepelnek a Pick Arénában, miközben az éremátadáshoz épül a színpad. Cupara kevésbé szimpatikus mozzanata, a szegedi közönségnek mutat fel az eredményjelzőre...

VÉGE

60. perc: Elísson még lő egy szélsőgólt, 27-31. A szegedi közönség nem hagyja el a csapatát, biztatja, miközben az utolsó húsz másodpercben már nincs játék a pályán. Ez a vége, a B-közép "Szeged, Szeged!" skandálással zárja a szezont, miközben Sostaric kiviszi a mezét az egyik szurkolónak és átöleli.

59. perc: szegedi labdaszerzés után három csere támadásra, Rosta kezei között elmegy a bejátszás. Egy perc és hat másodperc van hátra, a veszprém 2019 után ünnepelhet újból bajnoki címet.

58. perc: Bodó magára vállalja most a kezdeményezést, a második labdát is bevágja, 26-29. Kell a védekezés! Nincs meg, Elderaa, 26-30. Sostaric két perccel a vége előtt, 27-30. 

57. perc: Vajlupovról megfeledkeznek a szegedi védők, belövi a rövidbe a szélről, 25-29.

56. perc: Nilsson kap labdát három ember között, 24-28. gyors Bodó-bomba a vendégkapuban, 25-28.

55. perc: Pesmalbek beállóból, 23-27.  Sostaric fut középre a gólért a szélről, 24-27.

54. perc: Garciandía játszik az idegeinkkel, elcunderezi a labdát Cupara alatt, 23-26.

53. perc: Pesmalbek leköti a szegedi védőket, Elderaa pedig nagyon él középről, újabb óriási átlövésgól tőle, 22-26. Cupara véd, gólt viszont nem lő, mellé.

52. perc: Bodót még védi Cupara, Rostát már nem, 22-25.

51. perc: Bánhidi két ember között szinte csoda, hogy megtudja fogni a labdát, de még gólt is szerez, 21-24. Az utolsó tíz minutumra visszajön Mikler. Elderaa középről, 21-25.

50. perc: szegedi labdaszerzés! Visszarendeződnek a vendégek, felállt fal ellen támadhatunk. Bombac kezéből Vajlupov veszi ki a labdát, 20-24. Utolsó időkérését is kikéri Pastor tíz perccel és tizenhárom másodperccel a vége előtt. Marad a hét a hat elleni szegedi támadás.

49. perc: Sostaric a jobbszélről magabiztosan a hosszúba, 20-23.

48. perc: Laugénak zárnak jól a társak, 19-22. Bodó átlövése a keresztlécen landol, Elísson lövésére pedig nem ér vissza Alilovic, 19-23.

47. perc: Vajlupov lő váratlanul talpról és távolról, 18-21. Hét a hat ellen támad a Szeged, Rosta belövi az elsőt, 19-21.

46. perc: Bombac is eladja a labdát... Tizennégy perc és hat másodperc van hátra a rendes játékidőből, időt kér a Veszprém.

45. perc: veszprémi gól a jobbszélről, de sípszó után. Szabaddobás. Passzív végén Lauge belövi hat méterről, 18-20.

44. perc: Martins eladja a labdát... 

43. perc: Rostánál fújnak szabálytalan zárást a játékvezetők, de úgy döntenek, visszanézik az esetet videón. Nincs ítélet, a Veszprém támadhat. Elísson szedi össze a labdát és lövi be Alilovic mellett, 18-19.

42. perc: Mackovseket nyugtatja a játékvezető, nem éri, hogy miért. Ilicset kiszorítja a védelem, az oldalhálóba lövi a labdát.

41. perc: Martins lő talpról, Cupara véd.

40. perc: Bánhidi védekezik szabálytalanul, veszprémi hetes. Vajlupov belövi, 17-17. Ma másodszőr kér időt Pastor. Bánhidi pattintja be a labdát Cupara lábai közöt, majd Vajlupov a vissza nem érő Bombac helyén talál be, 18-18.

39. perc: két irányítós játékra áll át támadásban a Pick, Martins és Bombac egyszerre a pályán. Nincs lövés, Garciandía többet lép a megengedettnél a labdával a kezében.

38. perc: Bodó lövését védi Cupara passzív támadás végén. Megint rossz az eredményjelzőn az óra, ólomlábakon járt, így húsz másodpercet előre kellett tekerni. Lauge rohanhat kapura, 17-16.

37. perc: Bombac csúszik el egy izzadtságfolton, törölni kell. Van mukájuk rendesen a törlőknek, nagyon meleg van azarénában.

36. perc: Ilics csendesíti el egy pillanatra a hazai szurkolókat, 17-15.

35. perc: Remili talpról találja meg a rést a szegedi falon, 16-14. Bodó talpról, Cupara védi könnyedén, a kipattanóba pedig Bánhidi üt bele miközben faultolják. Marad a Szegednél a labda, Sostaric beállóból lő a léc alá, 17-14.

34. perc: Bombac készíti le a labdát Bodónak, aki nem talál kaput. Ismét hosszan támadnak a vendégek.

33. perc: Garciandía Bodó asszisztjából, 16-12. Vajlupov rohan gyorsan gólig, 16-13.

32. perc: tanácstalanul passzolgatnak a vendégek, majd Remili harcol ki szabaddobást. Lauge távolról lő, Alilovic tudta hova megy a labda! "Mirko, Mirko!" – hangzik a lelátóról.

31. perc: a Pick Szeged kezdi a második játékrészt. Bodó-bombagóllal indul az első támadás, 15-12. Alilovic is véd egyet, de veszprémi szabaddobás.

FÉLIDŐ

30. perc: Bodó majdnem labdát lop, de nem, üresen marad Vajlupov, beugrik, Alilovic óriásit véd! Tizenöt másodperc van a szünetig, de nincs már gól. 14-12-re vezet egy félidőt követően a Pick Szeged.

29. perc: emberhátrányát pörgeti le a Veszprém okosan.

28. perc: Sostaric kis szögből, Corrales kirúgja, de marad a Szegednél a labda. Bodó elrontja, Bombac megmenti, szabaddobás. Passzív a játék, nincs több passzlehetőség, lőni kell. Leveszik a kezüket a sporik, a balszélről pedig Blonz lő gólt, 14-12. Az első akciógólja ma a norvégnak.

27. perc: szegedi belül védekezés után Elísson labdáját a büntetővonalról védi Alilovic. Ki sem pattan! A zsűri is igénybe veszi a Videó Ismétlő Rendszert, egy lehetséges rossz veszprémi cserét néznek vissza. Percekig elemzik, végül Vajlupov kap kétperces kiállítást.

26. perc: szegedi támadással folytatjuk, Garciandía labdáját bevédi Corrales, 13-12. Spanyolok egymás között!

25. perc: Elísson lőhet hetest a Veszprémnek, óriási hangorkán, de nem hibázik, 12-12. Sipos jön a pályára és korbácsolja fel rögtön az indulatokat, picit talán lecsúszott a védekezése Bánhidin, de nincs szankció és videózás sem. Nyugalomra intenek mindenkit a játékvezetők! Áll a játék, ugyanis elromlott az óra, de úgy látszik, sikerül megjavítani a kijelzőt.

24. perc: Elísson a balszélről, 12-11. Corrales első védése ma, Bodó labdájába nyúlt bele jó érzékkel.

23. perc: Remili ziccerét védi Alilovic, majd a lerohanást félig felállt fal ellen bevágja a rövid felsőbe Garciandía, 12-10.

22. perc: szegedi labdaszerzés, Mackovsek viszi végig, 11-10! Először vezetnek a hazaiak! Mackovsek blokkolja Remilit, de marad a vendégeknél a labda.

21. perc: hosszú szegedi támadás, Garciandía labdáját sáncolják, de visszaszerzi és leteszi a szélre, Sostaric köszöni és lövi is a rövid alsóba, 10-10.

20. perc: Alilovic első védése után támadhat az egyenlítésért a Pick.

19. perc: Lauge talpról, 8-10. Bombac válaszol villámgyorsan, 9-10.

18. perc: eddig sem lehetett panasz a közönségre, most viszont rákapcsolt mindenki. Sostaric a jobbszélről a második lehetőségét kihasználja, 8-9. időt kér a Veszprém, eksztázisban a Pick Aréna közösége.

17. perc: kapus nélkül támad a Veszprém, hogy csak egyszeres emberhátránya legyen. Pörgetik az időt a vendégek a faultokat keresve, passzívig támadnak, amelynek végén szegedi blokk. Egy passz marad, Remilit leblokkolja Blonz, majd a francia fölé lövi az ismétlést.

16. perc: Bombac felé csap kézzel Ligetvári, előbbi elterül a padlón. Visszanézik videón a játékvezetők, Ligetvári két percig pihenhet. Hetes is jár mellé, Blonz kíméletlenül bevágja Cuparának, 6-9. Lauge eladja a labdát, az üres kapuba tartó labdát pedig Ilics a hatoson belülre ugorva üti ki. Kétperces kiállítás és újabb hétméteres a Szegednek. Blonz ma negyedszer, 7-9.

15. perc: jól mozog a szegedi védelem, ennek ellenére lő óriási átlövésgólt Lauge, 5-9.

14. perc: Ligetvári fut át a hatoson belül jogtalanul lőnyt szerezve, hétméteres. Blonz és Corrales néz farkasszemet, előbbi magabiztos, 5-8.

13. perc: Mikler egy védtt labdája után Alilovic érkezik a helyére. Keresi a csapatát Pastor. Remili kisodródva avatja fel, 4-8.

12. perc: Elísson lövi el Mikler hóna alatt a labdát a balszélről, 3-7. Bánhidi emberrel a nyakán befordul, 4-7.

11. perc: Rosta helyett Bánhidi érkezik a pályára. Ilics késik le Bombacról, lerántja, kétperces kiállítás a "jutalma". átlövőben is csere, Bodó és Garciandía érkezik. Felgyorsul a tempó, Bombac megint üres, 3-6.

10. perc: Sostaric nem talál kaput a jobbszélről. Vajlupov a jobbszélről, 2-6. Támadásban és védekezésben sem játszik jól egyelőre a Pick, Juan Carlos Pastor magához is rendeli csapatát kilenc perc és negyvennyolc másodperc elteltével.

9. perc: Pesmalbek válik le Rostáról, 2-5.

8. perc: Mackovsek távoli lövését fölé tenyereli Cupara.

7. perc: Lauge veri meg kifelé lábbal Gabert, 2-4.

6. perc: Vajlupov fut keresztbe a szélről, Rostáról lefordul, bedobja kiszorított helyzetből, 1-3. magasan védekeznek a vendégek, Bombac fut üresbe, kapja a labdát, 2-3.

5. perc: Pesmalbek védekezik belül Mackovsekkel szemben. Blonz lövi a büntetőt, bepattintja, 1-2.

4. perc: Tönnesen, majd Remili lövése akad el a kapusban.

3. perc: Gaber helyére Tönnesen érkezik a Szegednél. Hosszú támadás végén Bombac labdája nem megy le a jobbszélre, Remili levadássza. Gyors veszprémi visszatámadás, Vajlupov rendezetlen fallal szemben, 0-2.

2. perc: keményen beleállnak a meccsbe a szegedi védők, hetes a Veszprémnek belül védekezés miatt. Elísson bedobja, 0-1.

1. perc: a vendégek indítják útjára a labdát. 

20.28: a veszprémiek kezdik majd a mérkőzést. A szegedi B-közép a második meccsre visszautalva piros kartonlapokat mutat fel, utalva arra, hogy szerintük elmaradt azon a találkozón Lauge kiállítása.

20.26: a szegedi klub nevében, az elnök, Szűcs Ernő Péter köszön el a nyáron távozó játékosoktól. Blonz, Tönnesen, Radivojevics, Rosta és Alilovic. Vastaps jár nekik és egyenként mindenkinek a nevét skandálják, majd a távozó szakmai stáb következik, Szlobodan Acsimov, Marko Krivokapics és Juan Carlos Pastor.

20.24: mielőtt útjára indul a labda, közösen elénekli a nyolcezer szurkoló a magyar Himnuszt.

20.22: Bánhidi Bence vezeti be a szegedi játékosokat a pályára. Egy biztos, a hangulatra nem lesz panasz, amire előzetesen összes elkelt jegy jelentette a garanciát.

20.18: kezdődik a bemutatás, először a veszprémiek érkeznek a pályára. A műsorközlő hangját alig hallani a szegedi publikum fogadtatásától.

20.15: a mérkőzés játékvezetői Bócz László és Wiedemann Viktor lesznek. Ebben a szezonban tizenöt bajnokin fújták a sípot, ezeken tíz darab piros-, és huszonegy sárga lapot osztottak ki. Száznegyvenhatszor ítéltek kétperces kiállítást. A Szegednek egyszer, a Veszprémnek négyszer vezettek meccset idén. A Pick tatabányai találkozóján ténykedtek, ezt 33–31-re nyerték meg a Tisza-partiak.

20.07: mindkét vezetőedző ugyanazzal a játékoskerettel küldi övéit pályára, amellyel a második, veszprémi mérkőzésen. A hazaiaknál Frimmel, Radivojevics és Stepancic, a vendégeknél sérülés miatt Jahja Omar maradt ki.

20.03: huszonhét perccel a kezdés előtt jön az első hangpróba a szegedi B-középtől, amibe az oldallelátó is becsatlakozik. "Pick Szeged! Pick Szeged! – skandálják.

19.55: köszöntjük olvasóinkat a Pick Arénából. Nagyjából tíz perce kezdték el a csapatok a bemelegítést a 20 óra 30 perckor kezdődő találkozóra. Elöljáróban elmondható, a napra pontosan másfél éves Pick Arénában még ekkora ováció nem fogadta a hazaiakat, mint az első pályára érkezéskor. A hangulat felfokozott, a létesítményben nagyjából négyezren már elfoglalták a helyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában