Helyi sport

2023.06.04. 14:22

Sérülten is helyt állt az Eb-n Mocsári Bence

V. P.

Mocsári Bence hatodik lett Madridban.

Fotó: Magyar Triatlon Szövetség

A hatodik helyen végzett a Madridban megrendezett Európa-bajnkságon Mocsári Bence. A makói paratriatlonista nem a legjobb előjelekkel várhatta a spanyol kontinensviadalt, hiszen a tavalyi, sérülésekkel teli szezont követően az idei év hosszú felkészülését egy ínhüvelygyulladás nehezítette az Európa-bajnokságot megelőző időszakban. 

Az Eb sem az előzetesen vártaknak megfelelően alakult, hiszen a rossz időjárási körülmények miatt nem triatlon, hanem duatlon versenyként rendezték meg. Mocsári Bence az idei első nemzetközi versenyén mindenez mellett egy remek eredményt ért el, hiszen hatodik hellyel zárt Madridban – a tavalyi év egyetemi parasportolójának megválasztott Mocsári Bence a sérülést is beleszámítva elégedett a spanyol fővárosban nyújtott teljesítményével. 

Hamarosan viszont még nagyobb lesz a tét a makói paratriatlonos számára, hiszen július 1-től megkezdődik a paralimpiai kvalifikációs időszak, ahol már nagyon fontos pontokért versenyez majd. A párizsi paralimpiára szóló kvalifikáció pontrendszere igencsak összetett, így Mocsái Bencének kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szüksége a folytatásban, hogy megszerezze a kvalifikációt az ötkarikás játékokra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában