Helyi sport

2023.06.24. 08:00

Újoncként szép szezont zárt a Guardians

Hetedik helyen végzett, így nem jutott be a rájátszásba a Guardians amerikai futball csapata a Hungarian Football League-ben. A klubnál ugyanakkor nem szomorkodnak az eredmény miatt, jövőre pedig újra megpróbálnak előrelépni.

V. P.

Megtartotta szezonzáró eseményét a Guardians.

Fotó: Guardians

Csak külső szemlélőként várta a sorsát a Guardians a HFL utolsó fordulójában. A szegediek azért szurkolhattak, hogy a Borsod Bobcats nagyarányú vereséget szenvedjen, mert ekkor jobb pontkülönbségüknek köszönhetően ott lehettek volna a rájátszásban: végül csupán négy pont hiányzott ehhez, így az Őrzők a hetedik helyen végeztek a kilenccsapatos mezőnyben, és a borsodiak mehettek a rájátszásba.

Így is elégedettek vagyunk a teljesítménnyel, hiszen újoncként a hetedik helyen végeztünk. Ezt megelőzően is csak egy évet töltöttünk a divízió I.-ben, most pedig nagy csapatokkal találkoztunk. A morálon nem ütöttek csorbát a történtek, mert mindenki úgy élte meg, hogy ez mégiscsak egy nagy dolog, amit elértünk. Innentől kezdve a jövő évre és az utánpótlásra koncentrálunk, nincs rossz szájízünk ezután a szezon után – összegzett Baranyi Ernő, a Guardians vezetőedzője. 

A szegedi klub nagy léptékkel haladt előre az utóbbi időszakban, hiszen két év alatt kétszer is magasabb osztályba került – most pedig a rájátszás sem volt messze.

A magyar amerikai-futballban a Budapest Wolves és az Újpest Bulldogs a kiemelkedő csapatok, de a többiek elég közel állnak egymáshoz. A szövetség is azon dolgozik, hogy még kiegyenlítettebb legyen a mezőny, ezáltal reméljük, mi is fejlődhetünk a jövőben. Országosan az egyik leglojálisabb közönségünk van, ezt külső visszajelzések alapján is állíthatom. Az utánpótlás számára a szezon majd októberben indul, tavalyhoz hasonlóan idén is a Budapest Cowbells-szel közösen dolgozunk együtt. Várhatóak toborzások, minél több fiatallal minél hamarabb szeretnék megismertetni a sportágat  – jegyezte meg a csapat trénere. 

A klub játékosai közül ketten még az évad legjobbjai versenyben is érdekeltek, amennyiben a legtöbb szavazatot gyűjtik be: Ambrus Előd az év támadó-, míg Stammer Szabolcs az év védőjátékosa lehet, szavazni a Touchdown Store Facebook-oldalán lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában