Az MVM Szegedi VE-ből többen is lehetőséget kapnak a világeseményeken

2023.06.29. 12:22

Utaznak, versenyeznek

Kirajzanak az MVM Szegedi VE versenyzői: a következő egy hónapban rendezendő kajak-kenus világeseményeken Auronzóban, Montemor-o-Velhóban és Slavonski Brodban szerepelnek a klub sportolói.

M. J.

A szegedi Molnár Csepke (balról) és Kiss Ágnes az ifjúsági Eb-én és vb-n is együtt indulhat C2 500 méteren.

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége a gyorsasági, illetve a szlalom szakág utánpótlás világ-és Európa-bajnokságára készülő csapat mellett a maraton Európa-bajnokságra utazók névsorát is jóváhagyta. Ezek alapján az MVM Szegedi VE-ből többen is lehetőséget kapnak az idei nemzetközi viadalokon.

A július 5–9. közötti gyorsasági ifjúsági, U23-as világbajnokságra (helyszín: Auronzó, Olaszország) készülő válogatott keretben ott van a friss Európai Játékok-bronzérmes Kiss Ágnes, aki az ifiknél három számban (C1 200 és 500, valamint C2 500 méter) indulhat, Molnár Csepke lesz Kiss párja C2 500 méteren, a szintén kenus Szarka Krisztián pedig C4 500 és a mixben Molnár Csepkével C2 500 méteren érdekelt. Az U23-asoknál Molnár Csanád lesz a C4 500 méteres egység tagja.

A versenyszezon érdekessége, hogy a vb után rendezik meg az Európa-bajnokságot július 27–30. között a portugáliai Montemor-o-Velhóban. Itt az ifiknél Kiss Ágnes ugyanazt a három számot kapta meg, mint a világbajnokságon (két egyes plusz a páros Molnár Csepkével), míg Szarka sorsa C1 200 méteren egy szétlövéstől függ. Az U23-asoknál a kajakos Balogh Gergely képviseli a szegedi színeket K2 500 méteren.

Szintén jóváhagyta az elnökség a július 13–16. közötti maraton Európa-bajnokságon résztvevő felnőtt, U23 és ifjúsági csapatot. A kontinensviadalt a horvátországi Slavonski Brodban rendezik. Ezen a viadalon a felnőttek között Molnár Csenge C1-ben és a C1 rövidkörös futamban érdekelt, az ifjúságiaknál Marenec-Dózsa Zsombor C2-ben versenyez, míg a másik szegedi klub, az SZVTSZ Vízisport Szakosztályból a felnőtteknél Laczó Dániel C1-ben és a C1 rövidkörös számban indul.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában