Immár hatszoros ifjúsági világbajnok az MVM Szegedi VE kenusa

2023.07.11. 17:36

Kell még idő, hogy feldolgozza a sikereket

Az MVM Szegedi VE ifjúsági kenusa, Kiss Ágnes (18) az olaszországi Auronzóban megnyert három elsőség (C2 500, C1 500 és 200 méter) után immár hat világbajnoki címnél jár. A hazautazás után kapott két nap pihenőt, szerdától viszont már az ifi Európa-bajnokságra készül.

Mádi József

Kiss Ágnes lassan felfogja, hogy hatszoros világbajnok.

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ

– Eseménydús világbajnokság után hosszú volt az út hazafelé vasárnap éjszaka – tudott már pihenni?

– Igen, az elmúlt két napban itthon voltam, és ezt az időt csak a pihenésre szántam. Szerda délután van az első edzésem, addig pihenőt kaptam edzőmtől, Fürdök Gábortól.

– Mennyire volt fárasztó maga a világbajnokság?

– Az jó dolog volt szerencsére, hogy mindhárom számban az előfutamból egyből a döntőbe jutottam, párosban jutottunk, így a középfutamok kimaradtak. Azért az utolsó napokban már éreztem, hogy kezdek fáradni. Fizikálisan ez nem jött elő, inkább mentálisan volt nehéz a folyamatos koncentráció.

– Ebből a szempontból hogyan esett az utolsó szám?

– Bár a C1 200 méter a legrövidebb táv, viszont nekem nagyon fontos, hiszen olimpiai szám. Nekem ez volt a legnehezebb, hiszen a rajtra nagyon kell figyelnem. Összefoglalva a legvégére marad a legrövidebb, de a legfontosabb szám.

– Feldolgozta már, hogy hatszoros ifjúsági világbajnok?

– Még nem igazán, most kezdem átgondolni ezt a versenyt, egyben az eddig elért eredményeimet. Kell még idő, hogy jobban átlássam, mit is tettem. 

– Jövőre az U23-as korosztály következik, viszont a felnőttek között már van egy Európai Játékok-bronz is. Segíthet mindez az átállásban, a korosztály váltásban?

– Pont azért indultam el a krakkói játékokon, hogy megtapasztaljam, hol is tartok a nemzetközi felnőtt mezőnyben, így talán könnyebb lesz jövőre beilleszkedni az U23-asok közé.

– A tanulás mennyire bonyolította a felkészülést?

– Most csak angolból tettem le az előrehozott érettségi vizsgát, jövőre következik a többi tárgyból az érettségi a Dugonics András Piarista Gimnáziumban. 

– Hátra lehet dőlni most már?

– Dehogy! Három héten belül kezdődik az ifjúsági Európa-bajnokság. Talán kevesebb induló lesz, az szinte biztos, viszont párosban ugyanolyan nehéz verseny elé nézünk, hiszen Auronzóban két európai ellenfél került még a dobogóra, például a németek.

– Mennyire sűrű ez a nyár a sok esemény miatt?

– Nem mondanám annak. Eddig sokkal jobban elnyújtották a versenyszezont, akadt, amikor szeptemberben is csúcsformában kellett lenni. Ez most így jobb.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában