Előkészítő edzésen vehetnek részt

2023.09.05. 18:56

Négy szegedi vízilabdázó meghívót kapott a szövetségi kapitánytól

Főállású szövetségi kapitánnyá vált a nyáron Varga Zsolt a férfi vízilabda-válogatottnál. Nem is vesztegeti az idejét, ígéretéhez híven már szeptember első napjaiban megtartja első előkészítő edzését a sportág legnagyobb tehetségeinek, akik ott dörömbölnek a nemzeti csapat ajtaján. A Zue.hu Szegedi VE három pólósa is meghívót kapott az egynapos összetartásra.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér is ott lehet Varga Zsolt első edzésén, amit a legtehetségesebb tizenévekseknek tart a szövetségi kapitány.

Fotó: Karnok Csaba

Munka, munka, munka – ez az ars poeticája Varga Zsoltnak. Ebbe illeszkedik tökéletesen az az elképzelés, miszerint szeptembertől nagyjából kéthetente rendszeresen tart majd edzéseket a férfi OB I.-ben szereplő magyar játékosoknak, akiknek esélyük nyílik bekerülni a csapatba. 

Kedden huszonketten tréningeztek a Margitszigeten Varga Zsolttal. Ez az a kvázi bő keret, amelynek vízilabdázói kizárólag itthon játszanak – szezon közben a légiósokat nehéz kikérni – és a legnagyobb esélyük nekik van egy-egy világversenyre bekerülni az utazó keretbe. 

Szerdán viszont már huszonegy fiatal tehetség lép be az uszodába, mivel a kapitány újításként úgynevezett előkészítő edzéseket hirdetett meg a legtehetségesebb tizenéveseknek. A legtöbben az U20-as világbajnok csapatból kaptak meghívót, a Varga-stáb irányításával pallérozódhatnak és elkezdhetik a felkészülést a jövő nagy kihívásaira. 

 

A debütáló előkészítő edzésre a Zue.hu Szegedi VE három vízilabdázója kapott meghívót. A KSI-től leigazolt kapus, Danka Benedek, valamint a nyári világbajnoki U20-as keretből az utolsó keretszűkítésen kikerült Pörge Zsombor és Leinweber Olivér kapott meghívót. Ott lesz az összetartáson Lakatos Soma is, aki ezen a nyáron távozott Szegedről a Vasasba. Az elmúlt hétvégén az angyalföldiekkel Magyar Kupa-döntőt játszott a címvédő Ferencváros ellen. A finálét a zöld-fehérek nyerték meg 11–6-ra, Lakatos az OSC elleni elődöntőben lőtt egy gólt.

 

A bő válogatott kerete:

Baksa Benedek (OSC), Burián Gergő (Vasas), Dala Döme (Vasas), Ekler Zsombor (Honvéd), Fekete Gergő (FTC), Grieszbacher Márk (OSC), Gyapjas Viktor (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Konarik Ákos (Vasas), Lévai Márton (Vasas), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló). Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC), Nagy Ákos (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Szakonyi Dániel (FTC), Szalai Péter (OSC), Tátrai Dávid (BVSC), Varga Vince (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnok)

Az előkészítő edzésre meghívottak:

Balogh Botond (BVSC), Borbély Sándor (Eger), Danka Benedek (Zue.hu Szegedi VE), Dóczi Márton (Eger), Ekler Zsombor (Honvéd), Farkas Domonkos (Honvéd), Gaszt Roland (OSC), Gyapjas Viktor (BVSC), Haverkampf Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Lakatos Soma (Vasas), Leinweber Olivér (Zue.hu Szegedi VE), Lugosi Csongor (FTC), Nagy Zalán (KSI), Pörge Zsombor (Zue.hu Szegedi VE), Regős Vince (BVSC), Simon Sebestyén (FTC), Szalai Péter (OSC), Szépfalvi Gergely (Honvéd), Varga Vince (FTC), Zeman Márton (FTC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában