Helyi sport

2024.06.22. 20:39

A 4x200 méteres vegyes gyorsváltóval is Európa-bajnok lett Pádár Nikolett

Újabb aranyérmet nyert egy váltóval a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet fiatalja.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett újabb érmet nyert Belgrádban.

Fotó: Derencsényi István

A Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett összeállítású 4x200 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert szombaton a belgrádi úszó Európa-bajokságon.

Az esti program nem alakult a legkönnyebben, mert három döntőt követően a szervezők 20 percre félbeszakították a programot a villámlás és a vihar miatt.

Az 1500 méteres gyorsúszás döntőjének résztvevői már felálltak a rajtkőre, amikor újabb knyszerszünet jött, lehívták őket a rendezők a rajtkőről, és a futamot el is tolták várnap délutánra.

Így hamarabb jöhetett a 4x200 méteres vegyes gyorsváltó fináléja, amelyet a magyar csapat a legjobb idővel várhatott a délelőtti eredményeket követően.

Márton Richárd a harmadik, Holló Balázs második helyen váltott, Ábrahám Minna pedig már az élen adta át a stafétát Pádár Nikolettnek, aki magabiztosan vitte be a váltót az első helyen, ezzel újabb Európa-bajnoki címet szerzett a szegedi úszó!

Nekem nagyon tetszett ez az egész, hogy nem tudtuk, mikor állunk rajthoz, ezáltal még izgalmasabb volt az egész. Nagyon örülök az újabb aranyéremnek! – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak a döntőt követően.

Ennek a sikernek köszönhetően a magyar küldöttség a zárónap előtt nyolc aranynál jár a szerb fővárosban.

4x200 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok: MAGYARORSZÁG (Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett) 7:30.11 perc, 2. Lengyelország 7:35.08, 3. Németország 7:35.56

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában