Helyi sport

2024.06.17. 13:32

Egyéni és váltó továbbjutás az úszó Eb nyitónapján

Az belgrádi Európa-bajnokság első napján Pádár Nikolett és Ugrai Panna volt érintett.

Delmagyar.hu

Este már döntőben lesz érdekelt a gyorsváltó.

Fotó: Kovács Tamás

A nyíltvízi számokat követően a medencés úszószámokkal folytatódik a belgrádi Európa-bajnokság, amelynek nyitónapján Pádár Nikolett és Ugrai Panna is érintett volt.

100 méter női gyorson mindkét lány versenyzett, Pádár Nikolett (HAÁSZ SZUE) a harmadik legjobb idővel (54.85) jutott tovább a középdöntőbe. Ugrai Panna ugyan a kilencedik helyen végzett az időket tekintve (55.14), ám  a szabályok értelmében, mi szerint egy számban egy nemzetből a legjobb kettő juthat tovább, a Hód Úszó SE úszója nem lehet ott az esti folytatáson. Pádár mellett ugyanis Ábrahám Minna hatodik lett, Panna előtt pedig még Senánszky Petra is ott volt.

A 4x200 méteres gyorsváltóban Pádár Nikolett és Ugrai Panna is csapat tagja volt (mellettük Ábrahám Minna és Jakabos Zsuzsanna volt alkotta a csapatot), a magyar egység megnyerte az előfutamát, így bejutott a döntőbe - a legjobb időt Ugrai Panna úszta, aki 1.59.59-es idővel járult hozzá a továbbjutáshoz.

Hétfőn 18.30-tól jönnek az Eb első középdöntői és döntői: 100 méter női gyorson középdöntőket rendeznek, míg a női 4x200 méteres gyorsváltó már a döntőben ugrik vízbe Belgrádban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában