Helyi sport

2024.06.15. 06:00

Szeged is egy lépcső volt az olimpiai felkészülésben a magyar női vízilabda-válogatott számára

A héten Szegeden edzőtáborozott a magyar női vízilabda-válogatott. Az olimpiára készülő nemzeti csapat kapusa, Magyari Alda gondolatai elsősorban még nem Párizson járnak.

Vajgely Pál

Szegeden egy egymás elleni kétkapuzás is szerepelt a válogatott programjában.

Fotó: Török János

Szegeden folytatta felkészülését a párizsi olimpiai játékokra a magyar női vízilabda-válogatott. A Mihók Attila–Cseh Sándor páros által vezetett nemzeti csapatnak még bő egy hónapja van az ötkarikás szereplésig, hiszen július 27-én az Európa-bajnok Hollandia ellen kezdi majd a csoportkört Párizsban.

– Nagyszerű dolog egy ilyen uszodában edzeni, mint a Ti­­szavirág sportuszoda, szinte olyan érzés, mintha Párizsban lennénk, hiszen nagy a lelátó. Semmi panaszunk nem lehet a körülményekre, de persze mint mindig, most is a teljesítmény áll az első helyen, az a legfontosabb – mondta lapunknak a Tiszavirág sportuszodában tartott nyílt edzés alkalmával Magyari Alda, a csapat egyik kapusa. 

Az UVSE kapusa egy lábsérüléssel küzd, de mint elmondta, próbálja kizárni mindezt, jó kezekben van a lába, és igyekszik ugyanúgy teljesíteni, mint korábban. A szövetségi edzők egy 23 fős kerettel kezdték meg a felkészülést, és ennyien érkeztek meg Szegedre is, ám Párizsban majd csak 13 játékos lehet ott a keretben. Éppen ezért hamarosan szűkítik majd az eddig megnevezett névsort, amelyben ott van a szentesi Dömsödi Dalma is. 

– Az sem jó, ha az ember már túlságosan azon pörög, hogy közeledik az olimpia. Ezelőtt még nagyon sok mindent kell bizonyítani az edzőknek. Megvan persze az olimpiai felkészülési hangulat, de még az elején vagyunk ennek az időszaknak. Lépcsőzetesen szeretnénk haladni, az edzőtábort követik a félhivatalos mérkőzések. Ezt követően ha kimondták a nevemet, hogy tagja va­­gyok az olimpiára utazó ke­­retnek, akkor elkezdhetek azon gondolkozni, hogy akkor következnek az ötkarikás játékok – tette hozzá Magyari Alda. 

A magyar női válogatott a Szegeden töltött edzőtábort követően a kanadai válogatottal készül majd, a két csapat pedig az olimpián is találkozik majd egymással a csoportkörben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában