Helyi sport

2024.06.12. 19:30

Szegeden készül a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott - Fotók, videó

Egy héten át Szegeden készül az olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott. A nemzeti csapat bő kerettel érkezett a Tiszavirág sportuszodába, amely a hétvégén szűkülhet, szerdán viszont egy nézők által is megtekinthető, egymás elleni edzőmeccset játszottak a válogatott tagjai.

Vajgely Pál

Kétkapuzás is színesítette a szegedi programot a női válogatott számára.

Fotó: Török János

Május 27-e óta zajlik a női vízilabda-válogatott olimpiai felkészülése. A Mihók Attila, Cseh Sándor páros által vezetett nemzeti csapat huszonhárom fővel, köztük a szentesi Dömsödi Dalmával vágott bele a munkába, amelynek egyik állomása egy egyhetes, szegedi edzőtábor. A felkészülést Budapesten kezdte meg a magyar csapat, amelyre több nemzetközi állomás is vár a párizsi olimpiáig, utazik Görögországba, valamint az Egyesült Államokba is. 
A csapat szerdán nyílt edzést tartott a Tiszavirág sportuszodában, ahol a kilátogató szurkolók egy egymás elleni kétkapuzást is megtekinthettek. A felkészülés következő állomása a Kanadával közös gyakorlás, amelyre egy már szűkebb kerettel érkezik meg a csapat– az ötkarikás játékokra majd tizenháromfős kerettel utazhat el a válogatott.

Azt nem pontosítottuk még, mennyire szűkítünk, de minél inkább szeretnénk, amennyire jelen helyzetben indokoltnak látjuk. Jövő héten már Kanadával edzőtáborozunk, nehéz forgatni egy húsz-huszonkét fős társaságot. Vannak a keretben olyan játékosok, akik majdhogynem fix pontnak nevezhetők, ettől függetlenül mindenkitől elvárás, hogy éles legyen, és megmutassa a nélkülözhetetlenségét. Nehéz döntés az első szűkítés is, de ez csak egyre nehezebb lesz – mondta lapunknak Mihók Attila, a válogatott szövetségi kapitánya.

 

Kanadával nem csupán a felkészülés során, hanem majd a párizsi olimpián is találkozik a magyar csapat, a csoportkörben július 29-én játszanak majd egymás ellen az ötkarikás játékokon. Párizsban egyébként két nappal korábban az Európa-bajnok hollandok ellen kezdi meg az olimpiát a magyar válogatott, a csoportban Ausztrália, és Kína lesz még az ellenfél. Az olimpián tíz nemzet csapata szerepelhet majd, az ötfős csoportokból négy-négy csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

Konkrétan nem készülünk Kanadából, a velük zajló felkészülésnek nem az a lényege, hogy az ő gyenge pontjait támadjuk, hanem az, hogy az alap elképzelésünk minél jobban működjön. Egyelőre nincs fókuszban a Hollandia elleni nyitómeccs, arra koncentrálunk, hogy a lehető legütőképesebb keretet alakítsuk ki. Fizikálisan a maximumra törekszünk, taktikailag pedig legalább arra a szintre szeretnénk elérni, ahol a görögországi tornán abbahagytuk – válaszolta Mihók Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában