Hatalmas siker

2024.07.08. 20:29

Paralimpiai kvótát szerzett a szegedi sportoló

Az első paralimpiájára készülhet a szegedi triatlonista, Mocsári Bence. A Nemzetközi Triatlon Szövetség közölte ma, hogy a Pécsi SN Zrt. sportolója a PTS5-ös kategóriában kvótát szerzett a párizsi ötkarikás játékokra.

Becsei Dávid

Mocsári Bence.

Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Éppen edzés közben értük utol Mocsári Bencét, akinél immár hivatalos, hogy paralimpiai kvótát szerzett.

– Az éjjel érkeztem haza a magaslati edzőtáborból, így csak egy átmozgató másfél órát kerékpároztam. Holnap viszont már belecsapok a lecsóba – jegyezte meg érdeklődésünkre immár az esti tréningjét követően.

2023 októberében a málagai világkupát követően már arról számoltunk be, paralimpiai kvótát szerzett Bence. A szövetség viszont ezt csak most közölte hivatalosan.

Elképesztően boldog

– Ennek az az oka, hogy eddig mindenki gyűjtögethette a pontokat, július elsejével viszont lezárult a kvalifikációs időszak. Málaga óta viszont már borítékolható volt a kvótám, mert elegendő pontot szereztem akkor. Ezt viszont hivatalosan csak most erősítették meg. Elképesztően boldog vagyok, hogy részt vehetek az első paralimpiámon – tette hozzá.

Mocsári Bence a kilenc kvótás pozíció közül a hatodik helyet szerezte meg. Az elmúlt két hónapban már nem vett részt versenyen, az edzésekből viszont nem adott le.

Sikeresen váltott

– Hosszú időszak van a hátam mögött, hiszen Szegedről indultam, de egy éve és egy hónapja edzőt és várost váltottam, Pécsre költöztem. Ez óriási változás volt az életemben, de egy pozitív időszakot tudhatok magam mögött, amelynek minden percét élveztem – folytatta Bence, aki könyökízületi rendellenességgel született, ami a bal karját érintette.

A párizsi paralimpia megnyitója augusztus 27-én lesz, míg Mocsári Bence szeptember elsején rajtol majd. Addig viszont még egy komoly felkészülés vár rá.

Megtervezte a programját

– A málagai világkupa óta tudom, hogy megvan a kvótám, így tudatosan megterveztük ezt az időszakot. Szombaton Tatán versenyzem majd a világkupán, utána pedig visszatérek a magaslati edzőtáborba az olaszországi Livignóba, nagyjából két hétre. Augusztus első hétvégéjére visszajövünk Pécsre, ugyanis az edzőm az egyik szervezője a paratriatlon országos bajnokságnak a városban, amelyen én is részt veszek. Ezután még három hétre visszamegyünk Livignóba, ugyanis minél több időt töltünk magaslaton, annál jobb – osztotta meg velünk az elkövetkezendő időszak programját Mocsári Bence, aki izgatottan várja a párizsi megnyitót és a paralimpiai játékokat.

A legfontosabb sportesemény

A magyar sportolók eddig 36 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában