Helyi sport

2017.12.02. 10:54

A szűk világelithez tartozik Szabó László

Három Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a szentesi Szabó László a romániai Izvoraniban rendezett lábtenisz-kontinensviadalon. A Kurca-parti klub, a SZESPO SE játékosa a szűk világelithez tartozik a sportágban, mégis szomorúan tért haza.

Becsei Dávid

– Nagyon örültem, hogy mindhárom kategóriában, egyéniben, párosban és trióban is döntőbe kerültem – kezdte élménybeszámolóját lapunk érdeklődésére Szabó László többszörös lábtengó Eb-ezüstérmes játékos –, de mégis szomorúan jöttem haza, mert mindhármat elveszítettem. Örök igazság, hogy az aranyat megnyered, az ezüstöt megkapod.


A 23 éves lábteniszező öt esztendeje a magyar válogatott tagja, civilben Szentesen taxizik. 2012-ben járt először nemzetközi versenyen, akkor az utánpótlás-Eb-n a második helyen végzett párosban. A felnőttek között a kettő a szerencseszáma: negyedik pozícióból, ezüst- és bronzéremből is ennyit gyűjtött össze eddig az Európa-bajnokságokon. Világbajnokságon kétszer járt, tavaly három bronzéremmel gazdagodott Cipruson.

Halmozza a kupákat és érmeket a szentesi Szabó László. Fotó: SZESPO SE

Halmozza a kupákat és érmeket a szentesi Szabó László. Fotó: SZESPO SE

– Magyarországon még nem olyan elterjedt a lábtenisz, mint Szlovákiában, Csehországban vagy Romániában. Ezen országok versenyzőinek a világverseny előtt hetekkel van már lehetőségük edzőtáborozni, ismerkedni a helyszínnel, nekünk nincs. Így is maximumot nyújtottam, de sajnálom, hogy egyéniben nem sikerült megszereznem az aranyat, itt álltam hozzá a legközelebb, csak 11–9-re kaptam ki. Évek óta állandó társam, Lakics Balázs kihagyta a tornát sérülés miatt, neki mihamarabbi gyógyulást kívánok – zárta beszámolóját, aki egyéniben a sportág többszörös világbajnokát, a román Florin Puricét is megelőzte.

Címkék#lábtenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában