Helyi sport

2016.12.22. 09:22

Aratott a megye a szövetségeknél

Tizenhárom Csongrád megyei sportolót választott meg saját szövetsége 2016 legjobbjának. Vannak közöttük rutinos elsők és újoncok is.

Gyúrós István

Tudta?


A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül a férfiaknál kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter, aki 12. alkalommal érdemelte ki az elismerést, valamint a sportlövőknél a 11-szer díjazott Sidi Péter. A nőknél

Lénárt Ágota a számszeríjászat field kategóriájában a 13. évben lett a legjobb.

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Idén ötvennégy sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, a díjazottak között pedig jócskán akadnak Csongrád megyei sportolók.


Kezdjük a rutinos győztesekkel: [namelink name="Nagy Péter"], a Szegedi Lelkesedés SK 30 éves versenyzője hatodszor lett az év súlyemelője. Első helyéhez kétség sem férhetett, ő volt az egyetlen, aki sportágából magyar színekben indulhatott a riói olimpián, ahol tizedik lett +105 kilogrammban.


Harmadszor választották meg az év atlétájának a nők között a 27 éves Márton Anitát, aki bár a Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, tudjuk róla, hogy Szegeden él és itt is edz. Riói bronza előtt negyvennyolc évig nem szerzett olimpiai érmet magyar női atléta.

Négyen a Csongrád megyei díjazottak közül:  Gardi Dominika

Négyen a Csongrád megyei díjazottak közül: Gardi Dominika. Fotó: Facebook

Szintén harmadszor nyert az íjászat pályaíjász szakágában az UTC ÍSE 21 esztendős sportolója, [namelink name="Banda Árpád"], valamint a versenytáncosok között a szentesi Szilver Táncsport Egyesület nemzetközi szinten is klasszisnak számító duója, [namelink name="László Csaba"] és  [namelink name="Páli Viktória"].


Gyorsasági görkorcsolyában ezúttal is a szegedi Tornádó Team tarolt: a nők között Gardi Dominika harmadszor végzett az élen, a férfiaknál Iványi Tamást először választották meg a legjobbnak.

Szentes-Bíró Tamás és a László Csaba

Szentes-Bíró Tamás és a László Csaba. Fotó: csongradfoci.hu

A tekéseknél a BL-győztes Alabárdos-Szegedi TE játékosa, [namelink name="Karsai László"] másodszor lett a legjobb. Az újoncok? Evezésben a Csongrádi Vízügyi Sportegyesület büszkesége, [namelink name="Bertus Kitti"] az FTC-s Horváth Kittivel közösen végzett az élen, míg a kajak-kenu gyorsasági szakágában a 19 éves olimpikont, az Algyői Sportkörben versenyző Kopasz Bálintot választották a legjobbnak.

Páli Viktória versenytáncpáros

Páli Viktória versenytáncpáros. Fotó: dance-mag.com

Rövidpályás gyorskorcsolyában papírforma a Szegedi Korcsolyázó Egyesületnél sportoló [namelink name="Jászapáti Petra"] sikere, annál nagyobb meglepetés viszont a számszeríjászat match kategóriájában első, a zsombói Cél-tudat SE-hez tartozó, mindössze 12 éves Jákó Miriam, valamint a szegedi FC Junior Sport strandlabdarúgója, [namelink name="Szentes-Bíró Tamás"] elismerése.


A Magyar Kézilabda Szövetség csak januárban hozza majd nyilvánosságra döntését.

 

Kása Ferenc elismerése


A Magyar Kajak-Kenu Szövetség díjazta az esztendő legjobbjait – ahogy megírtuk, az algyői Kopasz Bálint lett az év kajakosa. Az ünnepségen három arany érdemrendet is kiosztottak, ezek közül egyet több évtizedes tevékenységéért és sikereiért Kása Ferenc (képünkön), az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE mesteredzője vehetett át.

 

Fotó: MKKSZ

Fotó: MKKSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában