Helyi sport

2015.06.08. 20:32

Bánki Horváth európai alapcsúcsa

Fantasztikus. Nincs más és jobb szó arra, amit a szegedi veterán úszó, Bánki Horváth Béla csinál.

Munkatársunktól

Nem elég, hogy rendszeres résztvevője az ország eseményeinek, de néha még olyan dolgot is bevállal, amely a maga nemében kuriózum. Az 1921-ben született sportoló – a többszörös szenior világbajnok – ezúttal a kecskeméti nemzetközi szenior úszóversenyen állt rajthoz, mégpedig olyan dolgot vállalva, amely egészen egyedi.

Úszókellékek. Bánki Horváth Béla, a szemüveg, a sapka. Fotó: Frank Yvette

Úszókellékek. Bánki Horváth Béla, a szemüveg, a sapka. Fotó: Frank Yvette
– Már előre szóltam, hogy ezen a viadalon szeretnék 800 méteren európai alapcsúcsot úszni. Ez sikerült is, hiszen a távból 50 métert gyorson, 750 méter pedig háton teljesítettem, az időm, a 24:22.82 perc pedig olyan eredmény, amelyet ebben a korosztályban, a 95–99 évesek között még senki sem ért el – mondta a veterán úszó, akiről érdemes tudni, hogy idén már megúszott egy ennél is hosszabb távot: 1200 méteren teljesítette a Hajós Alfréd emlékszámot az újszegedi sportuszodában – vegyes úszásnemben, így háton és gyorson haladva.

Tele van energiával, le sem tagadhatná, így nem csoda, ha a nyári szezonban is hallhatunk majd róla.

– A következő feladatom a világbajnokság lesz augusztus 8. és 16. között az oroszországi Kazanyban. Öt versenyszámban indulok – mondta [namelink name="Bánki Horváth Béla"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában