Helyi sport

2016.09.24. 09:27

Biacsi Ilonát is kitüntette a miniszterelnök

Az olimpiai és paralimpiai sikerek összekötik a magyarokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel és Kövér László házelnökkel kitüntetésben részesítette a riói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerző sportolókat, köztük a szegedi paraatlétát, Biacsi Ilonát.

Munkatársunktól

A bronzérmes szegedi olimpikon, [namelink name="Márton Anita"] súlylökő nem tudott ott lenni a fogadáson. „Amikor önök dobogóra lépnek, nagyszerű és határtalan érzés magyarnak lenni, amely összeköt minket a világban" – fogalmazott a Kupolacsarnokban összegyűlt sportolók, edzők és sportvezetők előtt a kormányfő. Mint mondta, az olimpiai, paralimpiai érmesek az egész nemzet példaképei lettek, „a mi hőseink, akiktől megtanulhatjuk, hogyan győzhetjük le ellenfeleinket" lovagias küzdelemben. [namelink name="Orbán Viktor"] szerint az olimpia megrendezéséért vívott küzdelemben is talán a magyar olimpikonok és paralimpikonok lehetnek a legjobb példaképek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában