Helyi sport

2017.08.24. 10:36

Biatovszki Mira bronzérmet szerzett a siketlimpián

Biatovszki Mira negyedik siketlimpiai érmét szerezte, a 2017-es törökországi versenyen 10 méteres 40 lövéses számban a harmadik helyen végzett. A samsuni megmérettetésen további két versenyszámban negyedik lett a felgyői sportlövő. A szegedi nevelésű háromszoros siketlimpiai bajnok nagyon örül ezeknek az eredményeknek, hiszen erős mezőnyben szoros verseny végén harcolta ki őket.

Papós Tamás

Biatovszki Mira háromszoros bajnokként érkezett az ezúttal Törökországban megrendezett siketlimpiára. A felgyői sportlövő először 2009-ben Tajpejben szerepelt a siketek legrangosabb, az olimpiához hasonlóan négyévente megrendezett sporteseményén, akkor a 10 méteres 40 lövéses versenyszámban aranyérmes lett, majd 2013-ban Szófiában megvédte címét, és az 50 méteres 3×20 lövéses összetettben sem talált legyőzőre. Az eredménysorát még négy Európa-bajnoki cím egészíti ki, illetve a tavaly először megrendezett világbajnokságon elért ötödik és hatodik helye. Az éremkollekció tovább bővült: a 2017-es törökországi siketlimpián a 10 méteres 40 lövéses számban bronzmedált szerzett, illetve 50 méteren a 60 lövéses fekvőben és az összetettben is a negyedik pozíciót érte el.


– Mira nagyon örül a bronzéremnek, ugyanis szoros versenyben egy erős mezőnyben harcolta ki – kezdte a beszélgetést a lövész édesapja, Biatovszki László. – Néhány rivális szinte a semmiből jött, hiszen a tavalyi világbajnokságon sem szerepeltek azok, akik most dobogón végeztek szinte minden versenyszámban. Nagyon meg kell becsülni ezt az eredményt, ugyanis ez lett a siketlimpia magyar küldöttségének egyetlen érme

 – árulta el a büszke szülő.

A harmadik siketlimpiáján is érmet szerzett. A felgyői Biatovszki Mira szoros versenyben lett dobogós. Fotó: Facebook/Deaflympics2017

A harmadik siketlimpiáján is érmet szerzett. A felgyői Biatovszki Mira szoros versenyben lett dobogós. Fotó: Facebook/Deaflympics2017

Az Újpest Szegeden nevelkedett klasszisa – 2010 novemberéig volt a Szeged Városi Lövészklub versenyzője – nem akármilyen eseményen szerezte meg negyedik siketlimpiai érmét, hiszen Samsun városában közel 100 ország 3140 sportolója mérte össze tudását.


– Megállapítottuk, hogy a közvetítésekből ismert riói körülményekhez viszonyítva jobb színvonalú rendezést kaptunk. Fantasztikus volt a fogadtatásunk, a nyitóünnepségen 40 ezres tömeg köszöntötte a résztvevőket, tökéletes körülmények között készülhettünk a versenyekre. A siketlimpiák 1924 óta íródó történelmében itt volt a legnagyobb a mezőny, a sportlövők magas színvonalú versenyen bizonyíthattak. Szerencsésnek érzem magam, hogy láthattam – nyilatkozta Biatovszki László.


A sport mellett Biatovszki Mira életét a tanulás tölti ki, a 25 éves sportlövő Szegeden szerzett testnevelő-edző szakon alapdiplomát, most a Testnevelési Egyetemen szakedzői mesterképzésre jár, a világesemények között pedig a környező országok nemzetközi megmérettetésein indul rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában