Helyi sport

2016.07.31. 14:58

Birkás Balázs U23-as világbajnok lett K1 200 méteren

Birkás Balázs világbajnok (U23 K1 200 méter) és ezüstérmes (K2 200 méter) is lett, Nagy Bianka két érmet nyert ( ifjúsági C1 500 méteren ezüstöt, 200-on bronzot), Nádas Bence egy ezüsttel (U23 K4 1000 méter), Bodonyi András egy bronzzal (U23 C1 1000 méter) gazdagodott az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzői közül a Minszkben rendezett ifjúsági és U23- as kajakos és kenus világbajnokságon.

Birkás most már hivatalosan is a világ leggyorsabb kajakosa korosztályában. A 20 esztendős tehetség K1 200 méteren óriási fölénnyel nyert. Hűvös Viktor tanítványa 2013- ban Kanadában az ifjúsági mezőnyben ért csúcsra, most az U23-asok között. Birkásnak ez már a harmadik korosztályos világbajnoki címe: 2013-ban ifi K1 200 méteren, 2014-ben Szegeden ifi K2 200 méteren, most U23 K1 200 méteren győzött. A sprinter Balaska Márkkal párosban is szerzett egy ezüstöt Fehéroroszországban.


Nagy Bianka pályafutása második ifjúsági világbajnokságán vehetett részt: Kása Péter tanítványa 16 évesen fantasztikus teljesítményt nyújtott, mind a két számában érmet szerzett. A férfi kenusok királyszámában, C1 1000 méteren lett harmadik a 22 esztendős Bodonyi András. Vécsi Viktor versenyzője most egy világversenyen is megmutatta: nemcsak a jövő, hanem a jelen egyik legjobb magyar kenusa. Nádas Bence sem panaszkodhat: a három honvédossal, Ilyés Róberttel, Noé Bálinttal és Koleszár Mátyással kiegészült négyesük megérdemelten nyert ezüstöt 1000 méteren.


 A négy szegedi tehetség hat számban hat érmet nyert, így a fehéroroszországi a klub történetének egyik legsikeresebb korosztályos világversenyeként vonul be a történelemkönyvekbe.

Versenykomment


[namelink name="Birkás Balázs"]

szegedi kajakos

– Nagy megkönnyebbülést érzek, hiszen az elmúlt időszak stresszes volt. Remek formában érkeztem Minszkbe, jól sikerült az időzítés, ezért hálás vagyok az edzőmnek, Hűvös Viktornak. Az ő érdeme is, hogy ilyen jól sikerült ez a vb! Egyesben nagyon jól ment a hajó, nem volt ugyan tökéletes pálya, de kihoztam belőle a maximumot. A párosra sokat készültünk Márkkal, egy pici még maradt bennünk, de egyáltalán nem vagyok

csalódott, örülök az ezüstnek.


Korábban írtuk:

Birkás Balázs, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE tehetsége óriási fölénnyel megnyerte a férfi U23 K1-200 méter döntőjét a Minszkben zajló korosztályos világbajnokságon. Hűvös Viktor tanítványa ritkán látható nagy előnnyel győzött a fináléban. Birkás most már nem csak ifjúsági, hanem U23-as világbajnok is.



 



Birkás Balázs és váci társa, Balaska Márk ezüstérmes lett a férfi U23 K2 200 méter döntőjében a Minszkben zajló korosztályos vb-n. Az aranyérmet a surranópályán, a kilencesen evező németek happolták el.



Nagy Bianka vb-bronzérmes. A Fehéroroszországban zajló világbajnokságon női junior C1 200 méter döntőjében lett harmadik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában