Helyi sport

2007.11.11. 23:16

Bodrogi Bau: nem lett nagy a paksi füles

Két perccel a mérkőzés vége előtt még a győzelemre is volt esélye a Bodrogi Baunak Pakson, ám a hajrában a hazaiak rutinja döntőnek bizonyult.

Méhes Gábor

Ennél jobb kezdésről a legelvetemültebb vásárhelyi drukkerek sem álmodhattak a bajnoki címre vágyó Atomerőmű otthonában. A hatékony védekezés és a szinte hibátlan támadójáték eredményeképp alig három perc után 11–4-re vezetett a Kosársuli. Sabáli Balázs időkérése jót tett Mészároséknak, és ezzel egy időben teljesen kizökkentette az addigi ritmusból a vendégeket. Az eladott labdák tömkelege törvényszerűvé tette a paksiak fordítását, ám válaszul Czuprák mester is időt kért, rendezve ezzel a sorokat. A negyed végén Gémes és Kováts pontjaival ismét lábra kapott a látogató, sőt Drahos a dudaszó pillanatában még egy triplát is bepörkölt, így az első kisszünetre a vásárhelyiek négypontos előnyt szorgoskodtak össze.

A folytatásban bekövetkezett az, amitől előzetesen a leginkább tartani lehetett: a Paks Európa-hírű centere, Gulyás Róbert is belelendült, és a „Maci" becenévre hallgató óriás kénye-kedve szerint csipegette a pontokat. A 21–25-ös állásból rövid idő alatt 33–25, majd 37–28 lett, a félidőt pedig 47–40-nel zárták a csapatok.

A harmadik negyedre Gulyás mellé az „Atomváros" amerikai vendégmunkásai is feljavultak. Egyes hírek szerint a gyengébb bajnoki rajt hatására a paksi klubvezetők légiós cserén törik a fejüket, nem csoda, hogy a Murry–Taylor–Gray triumvirátus valamennyi tagja égett a bizonyítási vágytól. A különbség gyorsan tizennégyre duzzadt, és ha ekkor nincs Freeman lélekmentő kilenc pontja, az ASE könyörtelenül átgázolt volna a kék-sárgákon.

Nem mellékes a tény: a Kosársuli első negyed utáni hanyatlásában főszerep jutott David Brooksnak. A ZTE elleni győztes mérkőzés hőse ezúttal csak vergődött a pályán, a támadásban elkövetett bakik mellett a 17. percben begyűjtötte a negyedik személyi hibáját, így a második félidőben már alig volt hasznára együttesének, a gyűrűbe például egyszer sem talált be. Az amerikai kosaras statisztikai lapjára felkerült nyolc pont és ugyanennyi IBM-egység, valamint a 33 százalékos mezőnymutató aligha a kirakatba való.

A Bodrogi Bau azonban a „láthatatlan" Brooksszal a soraiban is feltámadt poraiból, és a záró felvonásban tizenkilenc pontos hátrányból visszakapaszkodott a meccsbe. Freeman, Gémes és Drahos szórta a kosarakat, és szűk három perccel a vége előtt 85–81-nél a győzelem reménye is felcsillant. A hajrában viszont a paksiak rutinja döntőnek bizonyult, ám a szoros eredmény és a vásárhelyiek tartása azt jelzi, a Kosársuli a közeljövőben még szolgálhat kellemes meglepetésekkel szurkolóinak.

További eredmények: Lami- Véd-Körmend–PVSK-Expo Center Pécs 66–68, Zalakerámia-ZTE KK–Planet Leasing Dombóvár KC 75–80, Marso-Vagép NYKK–Univer KSE 87–68, Albacomp–Soproni Ördögök
85–73, Falco KC-Szombathely– MAFC 85–64.

Czuprák László: – Gulyással nem bírtunk, és ez megpecsételte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában