Helyi sport

2016.07.06. 11:00

Bonecz érmet szerezhet

A ma kezdődő, Vásárhelyen rendezendő junior úszó-Európa-bajnokságon 5 Csongrád megyei versenyző áll rajtkőre, szegedi és vásárhelyi színekben. Petrov Iván szövetségi kapitány szerint Bonecz Boglárka érmet szerezhet, Miksi Richárd döntőbe juthat, a többieknek tapasztalatszerzés az Eb.

Imre Péter

– A szegedi SZUE versenyzőjével, Bonecz Boglárkával kezdem az esélylatolgatást. Időeredménye alapján éremesélyes, mégis nehéz helyzetben van, csapattársai lesznek a legnagyobb ellenfelei. Ha bejut a két legjobb magyar közé – ennyi kerülhet fináléba –, dobogón végezhet 200 méter pillangón – mondta Petrov Iván, a junior úszók szövetségi kapitánya.

Megnyitó, program


Az előfutamok 9 órakor, a döntők 17.30-kor kezdődnek a Gyarmati Dezső Sportuszodában, utóbbiakat az M4 Sport élőben közvetíti. A kontinensviadalt ma, a döntők előtt 17 órakor nyitja meg hivatalosan Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) gazdasági vezetője, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és [namelink name="Gyurta Dániel"] olimpiai és világ-, Európa-bajnok úszó.


Miksi Richárd (Hód Úszó SE, 50, 100 és 200 mell) edzőt váltott, és az ifjúsági országos bajnokságon gyengén teljesített. Amennyiben sikerül a formába hozása, 100 mellen döntőzhet, és a vegyes váltóban is meghatározó lehet – közölte a szakember. Azt is elmondta, a másik három Csongrád megyei résztvevő, Fábián Fanni (SZUE, 200 gyors), Kendi Csaba (Hód Úszó SE, 50 gyors és 50 mell) és Süli Ákos (HSÚVC, 50, 100 és 200 mell) a jövő embere, az ő feladatuk a tapasztalatszerzés.


Negyvenhét országból mintegy 750 versenyző érkezett Vásárhelyre a mától vasárnapig rendezendő 43. Arena junior úszó-Európa-bajnokságra. A hazai csapat 68 sportolóval nevezett, abból, mint írtuk, 3 klub színeiben 5 képviseli megyénket. Az Eb mezőnye rendkívül erős, először szerepel a versenyen a lányoknál és a fiúknál is 4-4 korosztály, nagy küzdelmek várhatók. Az 5 érem reális elvárás a magyar válogatottal szemben – árulta el Petrov Iván.


A helyi szakembereket is faggattuk várakozásaikról. Gellért Gábor (SZUE) edző közölte, Boglárka az európai ranglistán a 2. idővel rendelkezik, de hatan vannak 1 másodpercen belül. Fannira első nemzetközi versenyén a tapasztalatszerzés vár, jövőre pedig az ifi vébé.


Bán Sándor (HSÚVC) tréner szerint Ákos becsülettel felkészült, nyugodt lélekkel állhat rajtkőre, és mivel fiatal, rá is a rutinszerzés vár, illetve szintén a 2017-es ifjúsági világbajnokság. Szentkereszty Szabolcs, a Hód Úszó SE elnöke legjobb időeredményét várja Csabától és Ricsitől, meglátják, az mire lesz elég. – Az biztos, hogy a hazai pálya, a hazai közönség miatt nagyon izgulnak, szeretnének bizonyítani – mondta még a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában