Helyi sport

2016.10.19. 23:30

ContiTech Szeged Diapolo: le a kalappal, srácok!

A férfi vízilabda OB I negyedik fordulójában az A csoport rangadója volt az OSC és a ContiTech Szeged Diapolo összecsapása, amely 11-11-re végződött. A tévés mérkőzés vége nagy fordítást és izgalmakat hozott, a Varga-legénységnek a győzelemre is volt esélye.

Munkatársunktól

OSC–Contitech Szeged Diapolo 11–11 (3–3, 4–3, 1–0, 3–5)

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 4. forduló. Budapest, Nyéki Imre uszoda, 300 néző. Vezette: Vogel, Veilandics.

OSC: Bisztritsányi (2 védés) – BÁTORI 3, SALAMON 4, Hegedüs 1, Gór-Nagy 1, Nikics, Zalánki. Csere: Barabás (kapus – 5 védés), Brguljan, Német, Kovács 1, Seman, Juhász 1, Bundschuh. Vezetőedző: [namelink name="Vincze Balázs"].

ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER (11 védés) – Sánta, Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, MANHERCZ K. 2, Chilkó. Csere: Vukicsevics 1, BASARA 3, Manhercz Á. 2, Illés, NAGY 2. Vezetőedző: [namelink name="Varga Péter"].

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/2.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Gór-Nagy, ill. Pellei, Sedlmayer, Illés.


Vajon ki lő, ki vállalja el ilyenkor... Basara... góóóól! Mekkora gól! – az utolsó dudaszó előtt 52 másodperccel harsogta ezt az M4 Sport kommentátora. Az OSC és a ContiTech Szeged Diapolo összecsapása nem véletlenül lett tévés meccs, óriási izgalmakat hozott. A fővárosban rendezett férfi vízilabda OB I-es bajnokin a Bajnokok Ligájában vitézkedő OSC előtt többször lehetőség adódott, hogy három góllal elhúzzon, de az exszegedi tréner, Vincze Balázs tanítványai ezzel sosem tudtak élni, amit a Szeged ki is használt. Egyszer ugyan, de a lehető legjobbkor, a végjátékban. A kiemelkedően játszó Basara pedig megszerezte a hőn áhított vezetést. Látszott a fiúk arcán, hogy mennyire akarnak.


Előtte is bizonyították ezt, olykor remek védekezéssel, és még többször óriási egyéni villanásokkal. Nagy Mártont, a szegediek idei igazolását kiemelnénk, aki nem ijedt meg a favorittól, remekül szolgálta ki társait, két gólt is szerezve jelezte a tehetség: jó vásárt csináltak vele.


Persze mindenkit ki lehetne emelni, hiszen a harmadik negyed gólképtelensége után is hittek magukban a srácok, le a kalappal előttük. Aztán jöttek a találatok is sorban, az OSC egyre bizonytalanabbnak tűnt, majd a cikk elején jelzett Basara-góllal már fordítottak is a Tisza-partiak. Végül a hazaiak ugyan egyenlítettek, és az utolsó emberelőnyt nem sikerült gólra váltaniuk Kiss Csabáéknak, de így is mosolyogtak, hiszen a szezon eddigi legjobb meccsét vívták az OSC ellen.


Varga Péter: – Nagyon jól játszottunk egy Bajnokok Ligája-résztvevővel szemben. Nehéz szavakat találnom, hiszen óriási munkával, nagyszerű megoldásokkal esélyünk volt a győzelemre. Nem jött össze a végén, így ebből is lehet tanulni, dolgozunk tovább, hogy ennél is jobban játsszunk. Védekezésben mindent megtettünk, ami erőnkből tellett, ez a mai vízilabda kulcsa. A legfontosabb viszont a játékosaim hite volt, ami óriási erőt adott.


További eredmények, A csoport: Szolnok–Vasas 14–3, Pécs–Debrecen 8–8. B csoport: Eger–Honvéd 10–6, FTC–BVSC 11–6, UVSE–Miskolc 12–13.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában