Helyi sport

2016.11.09. 10:34

Cselgáncs: kihagyná a bulizós két évet

Csongrád megye tehetsége sorozatunkban a Szatymazi SE 20 éves cselgáncsozóját, Nagy Kittit mutatjuk be, akivel a juniorok mellett a felnőttek között is számolni kell.

Mádi József

Asztalitenisszel kezdte, majd cselgáncsozó lett a domaszéki Nagy Kitti.


– A testnevelő tanárom révén kerültem közel a pingponghoz, ám a dzsúdósok a domaszéki sportcsarnokban mellettünk edzettek, így kipróbáltam, majd ott ragadtam – vallotta be Nagy Kitti. – Hatévesen kezdtem, nem bántam meg, és az első edzőm Szabó Miklós volt.


A 20 éves dzsúdós Domaszéken él, onnan jár Szatymazra.


– Odafelé általában Szegedre buszozom, majd onnan autóval vagy busszal megyek tovább, hazafelé pedig édesapám visz – mondta Nagy. 


– Mindig az előttem lévő verseny érdekel, nincs kimondott célom. Persze az olimpia mint világesemény foglalkoztat, de ráérek majd akkor vele álmodni, amikor reális esély lesz a kijutás. A pályafutásommal nem vagyok teljesen elégedett: két évet kihagytam, hogy bulizhassak és a barátokkal legyek. Most már kihagynám, bár ha akkor nem csinálom ezt, meglehet, most tenném, és semmivel sem lenne jobb. Tavaly szeptemberben kezdtem újra a Szegedi Judo SE-ben, onnan jöttem át a nyáron Szatymazra – a saját döntésem volt.


A sportoló annyira visszazökkent a versenyzésbe, hogy a legutóbbi három viadalán egyaránt érmet szerzett a +78 kilogrammban: a felnőtt magyar bajnokságon és a belgrádi felnőtt-Európa-kupán harmadik, a romániai Ploiestiben megtartott junior-Európa- kupán első lett.


– A csapatbajnokságokban még van feladatom junior és felnőtt szinten is – nyilatkozta Szabó Csaba és Kovács Bence tanítványa. – Hogy milyen a természetem? Nehéz velem, mert kicsit önfejű vagyok. A küzdelmet szeretem a legjobban az edzéseken, a lábdobásokkal pedig sok győzelmet is arattam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában