Helyi sport

2017.11.08. 09:01

Csőke Balázs 7. lett az egyik legnehezebb vasemberviadalon

A teljes távú Ironman triatlonversenyek között van néhány kifejezetten embert próbáló viadal, az egyik legnehezebbet Tajvanon szokták rendezni, ahol Csőke Balázs 7. lett. A szegedi vasember a világ legjobbjai között végzett a féltávú viadalokon, remek formának örvend, így megcélozza a kijutást a hawaii világbajnokságra.

Papós Tamás

– Élete legnehezebb versenye lehetett – így kommentálták az aggódó szülők a hírt, miszerint fiuk, Csőke Balázs 7. lett a világ egyik leginkább embert próbáló Ironman viadalán. 45 Celsius-fokos hőérzetet mértek a maratoni futás szakaszán, a tajvani klíma alaposan próbára teszi a triatlonversenyen indulókat, akik között ott volt a világelit krémje. Ezen a versenyen ugyanis sok pontot lehet gyűjteni a világranglistán, és mivel ez a szegedi vasemberként emlegetett Csőkének is összejött, felbátorodott.


 – Nagyon megszenvedtem ezt a próbatételt, de még az utazást is, egyúttal viszont lelkesítő az eredmény, olyannyira, hogy egy másik, hasonlóan nehéz és sok pontot érő malajziai viadalra is beneveztem – árulta el Csőke Balázs. –A titok leegyszerűsítve annyi, hogy nem szabad magadnak mondani, hogy „hű, de meleg van", mert attól a pillanattól nehéz lesz. Az ilyen körülményeket fejben kell bírni, és ebben most már elég erősnek érzem magam, főleg egy olyan szezon után, amilyen mögöttem van.

A szegedi vasember remek formának örvend. Fotó: challengeturku.com

A szegedi vasember remek formának örvend. Fotó: challengeturku.com

A Svájcban élő profi triatlonos olyan idényre utalt, amelyben inkább a féltávú Ironmaneken indult. Négy ilyen világkupán is a legjobb tíz között végzett, és az így gyűjtött önbizalom és pihentetőbb időszak – előtte szinte csak teljes távokon indult, ami hosszú távon megbosszulhatná önmagát – most kamatozik.


 – Gyakorlatilag féltávú szezonnal készültem fel egy teljes távú idényre, és ez, úgy tűnik, bejött, jó formába kerültem. Újra szeretnék egy sok ponttal járó versenyen az élmezőnyben végezni, ugyanis újra ki szeretnék jutni a hawaii világbajnokságra, ehhez jövő nyárra a legjobbak közé kell kerülni a világranglistán – mondta Csőke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában