Első helyen áll a Floratom-Szeged

Kettős győzelemmel fejezte be a férfi asztalitenisz Extraliga alapszakaszát a Floratom-Szegedi AC. A Tisza-parti együttes ezzel újonc létére az első helyen várja a keddi sorsolást, amely a további menetrendet hivatott eldönteni.

PEAC–Floratom-Szegedi AC 6–10
Pécs, 100 néző. A szegedi pontszerzők: Bohács, Dudás, Kriston 3-3, Lukács 1.

Igazi presztízscsata várta Pécsett a Floratom-Szegedi AC férfi asztalitenisz-csapatát. Az ok nem csupán az volt, hogy a házigazdák még reménykedtek abban, hogy a rájátszás felsőházában folytathatják a további küzdelmeket, hanem még mindig nem tudták megemészteni Dudás Róbert Szegedre távozását. Már a rajtnál a hazaiak önbizalma erősödött, hiszen a Kriston, Bohács szegedi páros öt meccslabdáról, míg a Dudás, Lukács duó 2–0-ról és 9–7-ről bukta el a partit. Majd Kriston kikapott az ifjúsági válogatott Zomboritól, Lukács pedig a Mecsekaljiak második számú pingpongosával, Laczkóval szemben veszített, s máris 4–0 volt az állás. Majd Bohács és Dudás simán begyűjtötte a győzelmet, de Zombori újabb sikert könyvelhetett el. 5–2-es pécsi vezetésnél fordult a kocka, mert a szegediek zsinórban hét győzelmet arattak. A pécsiek pedig elsősorban sportszerűtlen magatartásukkal hívták fel magukra a figyelmet. A csúcs talán az volt, hogy a mérkőzést nyerő Bohácsra Zombori ráborította az asztalt.

– Csapatom győzelméből természetesen mindenki kivette a részét, véleményem szerint azonban két mérkőzés eredménye mindenképpen fordulópontot jelentett, ez pedig Bohács győzelme Zombori, valamint Lukács sikere Ács felett – mondta Tóth Tibor, a Floratom edzője.

A sereghajtó Harkány ellen az előzetes várakozásnak megfelelően sima szegedi győzelem született.

Floratom-Szegedi VE–Harkány 10–1
Szeged, 200 néző. A szegedi pontszerzők: Dudás 3, Kriston, Lukács 2-2, Bohács 1, valamint a Dudás, Lukács és a Kriston, Bohács páros.

Mindössze két óra hosszáig tartott a parti. Az egyetlen vendéggyőzelmet a harkányiak legjobbja, dr. Szita szerezte, akivel szemben Bohács meccslabdáról veszített. Ezzel a sikerrel a szegedi csapat alapszakaszgyőztes lett. Az Extraliga további menetrendje a holnapi sorsoláson dől el.