Helyi sport

2015.04.27. 18:38

Élvezheti a játékot a Naturtex

A harmadik mérkőzéssel folytatódik ma 18 órától a Szolnoki Olaj és a Naturtex- SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatának negyeddöntője. A Szeged 2:0-s hátrányban van az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban a sokkal esélyesebb Olaj ellen, ám Simándi Árpád másodedző ettől függetlenül is a szenzációs szezont dicséri.

Gyúrós István

– Két szenzációs meccset játszottunk eddig a negyeddön- tőben, a mi szemszögünkből nézve a Szolnok elleni 83–78-as és 85–73-as vereség szakmailag egyaránt jó eredmény. Persze félre ne értse, a meccs után, az öltözőben nem kezdtünk el pezsgőzni, most is azon beszélgettünk, hogy miért kaptunk ki, miket hibáztunk. Sportemberek vagyunk, ez a normális, de azért egy ilyen vereség után könnyebb továbblépni, mint mondjuk amikor esélyesként marad alul a gárda – mondta lapunknak Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE- Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatának másod- edzője, Nikola Lazics segítője.

A szegediek ma 18 órától Szolnokon folytatják az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot – ha nem tudnak nyerni, befejeződik a szegediek idénye.

Szegedi öröm a kispadon. Simándi Árpád másodedző (jobbra) tapsolt, a többiek fel is ugrottak a Szolnoki Olaj elleni szép megoldások után. Fotó: Schmidt Andrea

Szegedi öröm a kispadon. Simándi Árpád másodedző (jobbra) tapsolt, a többiek fel is ugrottak a Szolnoki Olaj elleni szép megoldások után. Fotó: Schmidt Andrea
– Ilyenkor már több pihenő jár a játékosoknak, a két meccs között csak hétfő délután edzettünk. Sok újdonságot nem tudunk mondani: amit Nikolával elterveztünk a szezonra, azt a csapat véghezvitte. Az pedig, hogy a mutatott játékunk elég volt a nyolc közé kerülésre, a játékosok mentális erején múlt: nyomás alatt játszva is rendre jól jöttünk ki a szoros meccsekből – elemzett Simándi.

Mind az idegenbeli, mind a hazai negyeddöntőn látszott, hogy felszabadultan kosárlabdáznak a szegediek, élvezik a játékot. Megírtuk: a rájátszás tulajdonképpen egy ajándék a kiváló alap- és középszakasz után.

– A szolnoki meccsen leginkább Molnár Andrison láttam ezt a felszabadultságot, ez is kellett a szoros eredményhez. Persze ahhoz, hogy a még nagyobb bravúr, a győzelem is összejöjjön, több kellett volna. Ám az is elismerés, hogy a második meccsre légióst cserélt az Olaj, és Miloseviccsel, valamint Jonesszal, azaz a legerősebb keretével utazott el hozzánk.
A feladat adott: ma 18 órától Szolnokon a csapatnak meg kell próbálnia egy újabb jó és szoros meccset játszania, ám ha a papírforma szerint alulmarad a Naturtex, akkor is bőven túlteljesítette az elvárásokat.

– Abszolút pozitív a szezon. Az alapozástól kezdve fokozatosan kovácsolódott össze a keret, javult a játékunk. Egyedül a sérülések miatt lehet bennünk hiányérzet. Kétszer már közel voltuk az Olaj legyőzéséhez, és bár kevés az esély, most is úgy lépünk pályára, hogy megpróbáljuk megverni őket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában