Helyi sport

2015.04.22. 23:33

Erre büszke lehet a Naturtex!

Három és fél negyeden keresztül vezetett a legjobb magyar csapatnak tartott Szolnoki Olaj otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Bár végül a hazaiak 83–78-ra nyertek, a mutatott játékra büszke lehet a rájátszásban most debütáló szegedi együttes. <br>

Gyúrós István

Szolnoki Olaj–Naturtex-SZTE-Szedeák 83–78 (16–25, 23–20, 18–15, 26–18)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Szolnok, 
Tiszaligeti Sportcsarnok, 900 néző. Vezette:  Papp P., Pozsonyi, Minár.
Szolnoki Olaj: GIPSON 21/15, Wittmann 3/3, VOJVODA 26/9, LEE 16/6, Báder. Csere: Rakics 8/6, Brkics 6/6, Keller 3. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: JEREMINOV 15/6, MOLNÁR A. 18/3, CSIRICS 16/9, Sztefanovics 6/6, BALABAN 20. Csere: Kiss Zs. 3/3, Kuntics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Rakics (37.).
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Szolnoknak.

Az egyik oldalon az egyértelműen legjobb hazai csapat, „feneketlen" költségvetéssel, klasszis légiósokkal és válogatott játékosokkal, a másikon a történelmi sikerrel a rájátszásba jutó, a szezon előtt még a bennmaradást célul kitűző együttes. Mi más lehetne a vége, mint sima hazai siker?

Valószínűleg sokan gondolkoztak így a Szolnoki Olaj és Naturtex-SZTE-Szedeák negyeddöntős párharcának első mérkőzése előtt a férfi kosárlabda NB I A csoport rájátszásában. Sokan, de nem mindenki – egészen mást tervezett például Nikola Lazics vezetőedző és az ő játékosai.

A Szedeák bekezdett, 18–8-nál már tíz pontal vezetett, és bár a percek fogytak, a vendégek előnye nem csökkent. A Szedeák játékosai elképesztőt küzdöttek, a hazaiak pedig egy ideig nem is értették, mi történik velük.

A negyedik negyed közepénél utolérte riválisát a Szolnok, amely az egyenlítésnél úgy örült, mintha a rangos nemzetközi sorozat, az Adria Liga négyes döntőjében játszana. Vojvoda rázta a törölközőt a kispadon, a szegediek viszont még a végén is meccsben voltak, ám 83–78-ra alulmaradtak. Bár a játékosokon látszott, hogy ha már így alakult, szerettek volna nyerni, de az ötpontos vereségre is büszke lehet a rájátszásban újonc együttes.

Kiss Zsolék fantasztikus meccset játszottak Szolnokon. Fotó: bb1.hu
Kiss Zsolék fantasztikus meccset játszottak Szolnokon. Fotó: bb1.hu

Még egy adalék: a négy negyeddöntős párharcban a Szedeák kezdett a legkisebb különbségű vereséggel, a Sopron például 34 ponttal kapott ki Kaposváron. A párharc második meccsét szombaton 18 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

[namelink name="Nikola Lazics"]: – A célunk az volt, hogy helytálljunk a címvédő otthonában. Három negyeden keresztül jól játszottunk, erre büszkék is lehetünk, a zárónegyedben két problémánk volt, az egyik, hogy kicsi a rotációnk, a másik pedig az, hogy a Szolnok fölénk kerekedett dobásbiztonságban és a lepattanókban, így megérdemelten nyertek.

További eredmények, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Kaposvár–Sopron 103–69, Atomerőmű–Falco 93–69, Kecskemét–Pécs 77–67.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában