Helyi sport

2016.07.28. 14:00

Eszméletlen volt a hangulat az Eb-n a Hód Úszó SE versenyzői szerint

A vásárhelyi Hód Úszó SE versenyzői, Kendi Csaba és Miksi Richárd legnagyobb sikerüket érték el a vásárhelyi 43. Arena junior úszó-Európa-bajnokságon. Előbbi 50 gyorson korosztályos városi csúccsal, utóbbi a 4×100 méteres mix vegyes váltóban elért negyedik hellyel. A második napot leszámítva valamelyikük mindig érdekelt volt az ötnapos kontinensviadalon, Kendi kettő, Miksi öt számban.

Munkatársunktól

Kendi számára június közepén vált biztossá, hogy indulhat az Eb-n. A korosztályos ob-n remekelt, két érmet szerzett: 50 méteres gyorsúszásban második, 50 méter mellen harmadik lett, ebben a két számban indult az Európa-bajnokságon. Mellen 29.50 másodperccel 27. lett. Majd az Eb utolsó napján gyorson állt rajtkőre, és saját korosztályos városi rekordját beállítva 23.62-vel a 32. helyen végzett.


– Eszméletlen volt a hangulat! Nem is görcsöltem, teljesen átszellemültem az úszás előtt, régóta vártam már erre a versenyre, pillanatra. Tényleg olyan érzés volt, amilyet vártam, amilyet reméltem, jó volt nagyon – mondta.

Miksi 50, 100, és 200 méter mellen, valamint a 4×100-as férfi vegyes és a 4×100-as mix vegyes váltóban indult. A három egyéniből a 200 sikerült legjobban, élete legjobbjával, 2:16.82-es idővel 13. lett. 50 méteren 29.53 másodperces időeredménnyel a 28. helyen zárt, míg a legjobban várt versenyszámban, 100 méteren továbbjutott a középdöntőbe, de visszalépett a 4×100-as mix vegyes váltó javára. Nem döntött rosszul, a váltó tagjaként finálét úszott, és negyedik lett a magyar csapattal (Kovács Benedek, Miksi Richárd, Barócsai Petra, Késely Ajna).


– Úgy gondolom, megérte beáldoznom a 100 mell középdöntőt a csapatért, mert reggel nem úgy ment az úszás, ahogy szerettem volna. Teljes erőmmel szerettem volna kiúszni magam a váltóban – sikerült! A csapatért, a közönségért, az országért úsztam. Büszke vagyok az egész csapatra! – mondta Miksi.


Érdekesség, hogy a Hód Úszó SE montenegrói versenyzője, Makszim Inics  kijutott a riói olimpiára, ahol 50 méteres gyorsúszásban versenyezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában