Helyi sport

2015.12.01. 17:15

Ezüstérmes lett a magyar kupában a Vidux Tisza Squash SE

A magyar bajnoki cím, illetve a Bajnokok Ligájában elért hetedik hely után újabb sikerrel zárta a 2015-ös évet a Vidux Tisza Squash SE férfi fallabdacsapata: a budapesti magyar kupában ezüstérmet nyertek. A szintén szegedi Relaxo SE kilencedik lett.

Gyúrós István

A korábban megszokott négy- helyett a tavaly óta bevált háromfős csapatok részvételével rendezték meg Budapesten, a City Squash Clubban a 2015-ös fallabda magyar kupát. Az idén 2013 után másodszor bajnoki címet nyerő, majd a krakkói Bajnokok Ligája-döntőben hatalmas bravúrral a hetedik helyen végző szegedi Vidux Tisza Squash SE a Sebők Benedek, Vas Máté, Kiss Dániel hármassal vett részt az eseményen – Hoffmann Péter ezúttal nem lehetett ott a csapatban.


Nélküle szinte biztos volt, hogy az aranyéremre nincs esély, a Szabóky Márton, Krajcsák Márk, Farkas Balázs,

Gubi Ramon, Naszódi Péter, Cseke Ádám összetételű budapesti PSA-Griff simán meg is nyerte a tizenöt csapatos versenyt. A második helyet viszont megszerezték a szegediek, amely méltó megkoronázása volt a klub fennállása óta produkált legjobb évnek. Ráadásul a PSA-Griff ellen csak egy szoros csatában, 2–1-re maradtak alul.

Arra van az ezüstérem - mutatja Vas Máté, Kiss Dániel és Sebők Benedek. Fotó: City  Squash&Fitness Club

Arra van az ezüstérem – mutatja Vas Máté, Kiss Dániel és Sebők Benedek.

Fotó: City Squash&Fitness Club

– Ez volt a papírforma, Hoffmann Peti nélkül extra teljesítmény kellett volna az első helyhez, így természetesen örülünk az ezüstnek is. A csapatverseny különleges élményt jelent, hiszen itt nem csak saját magáért küzd az ember. Nincs olyan, hogy ha valakinek rossz napja van, egyszerűen kikap és hazamegy, a többiekért is harcolni kell, ezért is szeretjük nagyon ezt a fajta versengést – fogalmazott a többiek nevében is Sebők Benedek, a csapat első számú játékosa.


A férfiaknál a szintén szegedi Relaxo SE kilencedik lett, míg a nőknél a három induló közül a Top Challenge csapata nyerte a kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában