Helyi sport

2016.04.12. 11:27

Hajnal Helga: bajnoki cím, majd meseolvasás

Ötödször nyerte meg az egyéni országos bajnokságot Hajnal Helga, a Vidux Tisza Squash SE 30 éves fallabdása - nem kérdés, hogy őt választottuk meg a hétvége sporthősének. Az idei arany azért volt számára különleges, mert férje, valamint kisfia, a négyéves Borisz mellett immár öt hónapos kislánya, Nadin is ott szurkolt neki a lelátón. Az eredményhirdetés után vissza is tért az anyaszerepbe, jöhetett a fürdetés és a meseolvasás.

Gyúrós István

Hajnal–Kecse-Nagy 3–2


Hajnal Helga öt bajnoki címéből csak hármat találnak meg a neve mellett az archívumokban keresgélők. Sokan tudják: első két győzelmét, 2008-ban és 2009- ben még leánykori nevén, Kecse- Nagy Helgaként aratta, ezt követte a már feleségként elhódított 2011- es, 2014-es és 2016-os arany.

– Azzal kezdeném, ami a legfontosabb: elképesztően hálás vagyok a férjemnek és a gyerekeimnek, hogy hozzásegítettek az aranyéremhez – fogalmazott [namelink name="Hajnal Helga"], amikor arra kértük, értékelje ötödik egyéni országos bajnoki címét. A Squash Club Szabadidőközpontban ott szurkolt neki férje mellett a négyéves Borisz és az öt hónapos Nadin is.


Tegnap megírtuk: a Vidux Tisza Squash SE 30 éves fallabdása klubtársát, Csókási Gabriellát győzte le négy szettben a fináléban, így 2008, 2009, 2011 és 2014 után végzett az élen. A Gizike és a gőzeke esetét illik tisztába tenni: a korábban írtaktól eltérően nem két, hanem hét hetet készült a bajnokság előtt, ez az adat egy félrehallás miatt szerepelt tévesen.


– Komolyan gondoltam, amit az ob előtt mondtam, azaz most először nem az eredmény volt a legfontosabb. Már az boldoggá tett, hogy elindulhatok, az arany csak hab a tortán. Elmondhatatlan állapotba kerültem, elképesztően boldog vagyok – mondta. Igazából le sem tagadhatta volna, érződött a hangján. A korábbi években többször görcsösen akart nyerni, ám mivel ez most nem volt meg benne, élvezhette a hétvégét. Így voltak ezzel a gyerekek is.

 

A Hajnal család az ob-győzelemért járó tállal. Helga, az anyuka, István, az apuka, valamint Borisz és Nadin. Fotó: DM

A Hajnal család az ob-győzelemért járó tállal. Helga, az anyuka, István, az apuka, valamint Borisz és Nadin. Fotó: DM

– A kisfiam már teniszezik a férjem akadémiáján, így tudja, mit jelentenek a bajnok, érem, kupa szavak. Részese is tudott lenni a sikeremnek, mivel az eredményhirdetésnél felállt velem a dobogó tetejére.


Nadin pedig azzal tett hozzá sokat, hogy ilyen jó kislány volt végig.

Ahogy a férj látja


„A feleségem egy hős! Kétgyerekes anyaként is magyar bajnok lett! Így már ötszörös bajnok. Nagyon büszke vagyok rá!" – írta Hajnal Helga sikere után a Facebookon férje, Hajnal István teniszedző, aki végig a helyszínen szurkolt a végső győztesnek.

Hajnal sikere azért különleges, mivel a kihagyása miatt nem volt kiemelt, így már az első fordulóban pályára kellett lépnie. Öt meccset nyert a bajnoki címig vezető úton, míg riválisa, a tíz évvel fiatalabb Csókási csak hármat játszott, így pihentebb volt.


– Tudtam, hogy a kondim nem tökéletes, ennyi felkészüléssel nem is lehetett, de ezt azzal ellensúlyoztam, hogy „fejben" végig ott voltam, koncentráltam. Talán a döntő is ezen múlt: amikor hibáztam párat, utána vissza tudtam jönni. Aztán persze rám tört a fáradtság, mindenem fáj, de ezek jóleső dolgok – értékelt.


Hozzátette: külön örömet jelentett, hogy szegedi házidöntőt rendeztek, illetve azt is megjegyezte, ahogyan az elődöntő előtt csapattársa, a később legyőzött Csókási megölelte.


Az élet az ötödik aranyérem ellenére nem állt meg, kicsivel az eredményhirdetést követően már újra anyaként vártak rá feladatok.

 

Hajnal (jobbra) klubtársát, Csókásit verte a döntőben. Fotó: squashclub.hu/ob

Hajnal (jobbra) klubtársát, Csókásit verte a döntőben. Fotó: squashclub.hu/ob

– Eszembe jutottak a korábbi évek, amikor egy ilyen verseny után megmozdulni sem bírtam. Most viszont jöhetett otthon a fürdetés, a meseolvasás, mindez emelkedett állapotban.


A nőknél a szegedi származású Szombati Edina tartja a rekordot hat bajnoki címmel, azaz már csak egy hiányzik Hajnalnak a csúcsbeállításhoz.


– Ez most nem foglalkoztat, szeretném kiélvezni a sikert. Persze amíg bírom, folytatom, ehhez pedig minden évben meg kell találnom azt a motivációt, ami idén is rávett az indulásra. Köszönettel tartozom ezért Pápai Mikinek, a klub vezetőjének, mert a két hónappal ezelőtti beszélgetésünk után döntöttem el végleg, hogy elkezdek edzeni. Az pedig szinte természetes, hogy tökéletesen megszervezte a versenyt, mindenki tudta, hogy tőle erre lehet számítani – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában