Helyi sport

2017.10.23. 21:33

Hátrányból nyert a Mórahalom

Hátrányból fordítva a Mórahalom 3-1-re nyerte meg a Makó elleni Csongrád megyei rangadót a labdarúgó NB III Közép csoportjának 11. fordulójában.

Munkatársunktól

Mórahalom–Makó 3–1 (1–1)

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 11. forduló. Mórahalom, 150 néző. Vezette: Farkas Mátyás – közepesen (Szvetnyik, Zsákai).

Mórahalom: Krnács 7 – Szücs 6, Zsoldos 6, Magyar Gy. 7 – Podonyi 6,5, Puskás 6 (Zámbó –, 71.), Juhász J. 6, Fodor Á. 6,5 – Szalma 6,5 (Pócs D. –, 88.), Pócs T. 6,5 (Bokányi –, 84.) – Busa 7. Edzők: Magyar György és Vojnics-Zelics Szása.

Makó: Garamvölgyi 8 – Rakonczai 5, Tóth I. 6, Takács 5 – István 6, Csupity 5 (Vajna –, 68.), Varga R. 5, Lipták Á. 5 (Gilinger –, 87.) – Bánoczki 6, Tóth T. 6 (Horváth K. –, 77) – Gémes 6. Edző: Méhes Tibor.

Gólszerzők: Busa (17., 65.), Zámbó (74.), ill. Tóth I. (13. – 11-esből).

Sárga lap: Krnács (12.), Busa (32.), Pócs D. (88.), ill. Tóth T. (38.), Gémes (63.).


Halmozottan fontos mérkőzést játszott egymással a Mórahalom és a Makó a labdarúgó NB III Közép csoportjában, mivel mindkét csapat stabilan a kiesőzónában tanyázik hetek óta.


A Makó kezdte jobban a találkozót, aminek eredményeként a 12. percben Gémes futott üresbe, ahová kapta is a labdát, majd Krnács a 16-oson belül buktatta.


Tóth Imre értékesítette a büntetőt, majd még volt két gólhelyzetük a vendégeknek, azonban a hazai kapus bravúrral hárított mindkétszer. Busa révén még a szünet előtt egyenlített a Mórahalom, majd a 65. percben szöglet utáni felszabadítást követően Magyar beadását lőtte a kapuba, sokak szerint lesről.


A nyílt játékot felvállaló Makó nem tudott egyenlíteni, így a Mórahalom tíz perccel később Zámbó góljával bebiztosította a győzelmét.

 

Galéria kép


Vojnics-Zelics Szása: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, egy megyei derbit mindig nehéz megnyerni. Az első félidőben nem lett volna túlzó, ha 1–3 áll az eredményjelzőn, de az sem, ha a második félidőben mi rúgunk még gólokat. Nem volt ekkora a különbség játékban, de mi kihasználtuk a lehetőségeinket.


Méhes Tibor: – Húsz perc után 3–0-ra kellett volna vezetnünk, de buta hiba után egyenlített az ellenfél. A második góljuk ötméteres, a harmadik egyméteres les volt, így a játékvezetők döntően befolyásolták a mérkőzést. Három alapemberünk hiányzott, valamint a centerünk már tizennégy meccs óta nem rúgott gólt. Ezeket egy csapat sem bírja el, mi sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában