Helyi sport

2016.01.22. 18:37

Hiába volt jobb, kikapott törökországi edzőmeccsén a Szeged 2011

Gólokkal győzhetett volna, ám minden helyzetét elpuskázta, így kikapott német ellenfelétől pénteken az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata.

delmagyar.hu

Red Bull Leipzig U23 (német)-Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (1-0) 

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Belek.

Szeged 2011-Grosics Akadémia, 1. félidő: Szántai - Szabó, Balogh, Farkas, Zabari - Molnár, Coroian (Fodor, 32.), Povázsai, Obot - Andorka, Germán. 2. félidő: Kovács - Király, Dudás, Tóth, Achim - Pászka (Kriska, 74.), Hegedűs, Berde, Zelenyánszki, Oláh - Zádori. Edző: Klausz László.

Gólszerzők: Sucsuz (30.), Siebeck (84.).


A mérkőzés elején sok hibával játszottak a csapatok. A 4. percben Obot robogott el bal szélen, lapos beadását Andorka 10 méterről a kapusba rúgta, nagy helyzet maradt ki. Rögtön az ellentámadásból nagy helyzete akadt a Lipcsének is, de Szántai szögletre tolta az oldalról érkező lövést. A 10. percben Andorka 17 méterről csúnyán mellé lőtt. Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, de nagyobb lehetőségei a szegedieknek voltak - írja a találkozóról a helyszínről tudósító rangado.hu.


A 24. percben a németek veszélyeztettek, de Szántai könnyedén fogta a támadó gyengécske próbálkozását. A 30. percben vezetést szerzett a Lipcse: formás támadás végére a szegedi védelem teljesen elcsúszott, a fiatal német játékos pedig higgadtan a kapuba passzolt (1-0). A 33. minutumban hatalmas Szeged helyzet maradt ki, egy remek baloldali beadás után Germánnak még arra is volt ideje, hogy levegye a labdát, a befejezésbe azonban hiba csúszott, telibe lőtte a már középen fekvő kapust.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/rangado.hu

Fotó: Vágvölgyi Bálint/rangado.hu

A 41. percben Andorka az alapvonal mentén három védőből csinált bohócot, középre adására viszont rossz ütemben érkeztek a társak. Az első játékrész zárómomentumaként Andorka lőtt egy szép csel után, de a német kapus védeni tudott.


A második félidő első negyedórájában nem forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyben gyűrték egymást a mérkőző felek. A 72. percig kellett várni a második játékrész első valamire való helyzetéig, de a szegedi hálóőr magabiztosan védte az életerős löketet. A 84. percben növelte előnyét a Lipcse: egy lágyan belőtt szabadrúgás után a szegedi védők elaludtak, az ellenfélnek pedig így nem volt nehéz dolga (2-0).


Fájó lehet a vereség a Szeged számára, mert a második félidő visszafogottabb teljesítménye ellenére az első játékrész alapján gólokkal nyerhetett volna. A Red Bull Leipzig U23 mindkét helyzetét kihasználta, így megnyerte a felkészülési összecsapást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában