Helyi sport

2015.12.10. 19:11

Hód Úszó SE: nyolc nemzet bajnoksága

Nyolc nemzet úszóversenyét, bajnokságát rendezik mától vasárnapig Hódmezővásárhelyen, a felújított Gyarmati Dezső Sportuszodában - jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Szentkereszty Szabolcs, a Hód Úszó SE elnöke.

Munkatársunktól

Az első szám résztvevői ma 16 órakor, míg az utolsóé vasárnap 15 órakor csobbannak vízbe. A 180 fős mezőnyt a házigazda magyarokon kívül (a vásárhelyi színeket [namelink name="Süli Ákos"] képviseli) a legjobb ifjúsági korú román, cseh, szlovák, lengyel, macedón, bosnyák és szerb sportolók alkotják. Szentkereszty még közölte: a medence és a hozzákapcsolódó technika (új rajtkövek és beütőpanelek, LED-paneles eredményjelző) már most alkalmas lenne a jövőre rendezendő junior Európa-bajnokság lebonyolítására.


Almási István polgármester az uszodában és a strandfürdőben zajlott és zajló fejlesztésekről számolt be, a két legnagyobb falat a még épülő bemelegítő medence és az egykori lelátó helyén megvalósuló konditerem. [namelink name="Benkő Zsolt"] önkormányzati képviselő, a junior Eb helyi szervezőbizottságának vezetője az izraeli rövid pályás Európa-bajnokságon szerzett szervezési tapasztalatokról mondott pár szót. Zárásként [namelink name="Szentkereszty Szabolcs"] kijelentette: – Most is bizonyítani fogjuk, hogy Hódmezővásárhely bármilyen rangos versenynek jó házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában