Helyi sport

2016.04.13. 10:25

Hoffmann Péter: Az egész pályafutásom megkoronázása a dobogós hely

Élete legjobb eredményét érte el Hoffmann Péter, a Vidux Tisza Squash SE fallabdása a hétvégi egyéni ob-n. A 25 éves szegedi játékos klubtársát, Sebők Benedeket verte a bronzmeccsen, harmadik lett.

Gyúrós István

– Az ob után azt mondta, még nem tudja felfogni a harmadik hely jelentőséget. Néhányat aludva az ob-ra sikerült?


– Egyre jobban. Az egész pályafutásom megkoronázása a dobogós hely. Mindenki azért kezd játszani, hogy az ország legjobbja legyen, számomra pedig ez a harmadik hely felér egy arannyal, rengeteget dolgoztam érte. 15 éve fallabdázom, éltem Németországban is a sportág miatt, ebből az időszakból sok minden eszembe jutott. Hálás vagyok a családomnak, az edzőimnek és a klubomnak. A harmadik helyért járó tál pedig a legfelső polcra került a szobámban, hogy szemmagasságban legyen, és mindennap jól láthassam.

 

Hoffmann (jobbra) meccse Sebők ellen élményszámba ment.

Hoffmann (jobbra) meccse Sebők ellen élményszámba ment.

– Nehéz volt a barátja, Sebők Benedek ellen játszania?


– Pszichésen kellett a topon lennem. Néhány hete Dunaújvárosban találkoztunk, és tavaly novemberben is összecsaptunk, mindkétszer ő nyert 3:0-ra. Miután elkészült a sorsolás, már erre a meccsre készültem, a papírforma az volt, hogy közöttünk dől el a bronz. A negyedik szettben négy meccslabdát rontottam, majd az ötödikben 3–0-s hátrányba kerültem, innen tudtam visszajönni. Az döntött, hogy fejben erősebb voltam.


– A döntőt játszó Krajcsák Márk és Farkas Balázs a mezőny előtt jár. Mitől ennyire jók?


– Inkább Márk az, aki egyértelműen kiemelkedik, mert Balázzsal szeptemberben egy szoros meccset játszottam, kétszettes előnyből a saját hibáim miatt buktam el. Azt pedig, hogy mi kell Márk legyőzéséhez, 2004 óta senki nem tudja megfejteni, azóta az összes ob-t ő nyerte. 12 évig szerepelt PSA-meccseken, ami a sportág legmagasabb szintje, így bár fizikailag és technikailag utolértük, gondolkodásban bőven előttünk jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában