Helyi sport

2017.11.24. 15:48

Kéri Valentina kick-box-világbajnok

A zentai születésű Kéri Valentina világbajnoki címet szerzett -51 kilogrammban a budapesti kick-box-világbajnokságon. A tehetséges versenyző már három éve Szegeden készül.

Süli József

– Hogy indult a versenyzői pályafutása?

– Tizenhárom évesen kezdtem el sportolni, van egy bátyám, aki szintén ezt a sportágat űzte. Sokat veszekedtünk, martuk egymást, kicsi a korkülönbség közöttünk, csak egy év három hónappal idősebb, így jónak láttam én is elkezdeni kick-box-edzésre járni. Jó döntés volt, mert nagyon szeretem ezt a sportágat.

– Mi a titka a zentai sportnak? Elég csak a magyar válogatott labdarúgót, Nikolics Nemanját vagy éppen a PICK kézilabdacsapatának másodedzőjét, Marko Krivokapicsot megemlíteni, mindketten sikeresek!

– Igen, hallottam már Nikolicsról és Krivokapicsról is. Mi a titka a zentai sportnak? Nagyon sok jó edző van, és talán a kitartásunk miatt válunk sikeressé.


– Hogy érzi magát Szegeden?

– Két éve kerültem Szegedre, amikor befejeztem a középiskolát. Itt készülök a legfontosabb versenyekre, egy remek klubban, jó társakkal. Ismertem a várost, tudtam, hová érkezem, és a szívemhez nőtt. Idén világbajnoki címet szereztem Budapesten, az elmúlt hétvégén pedig az úgynevezett savatében, azaz francia- bokszban lettem vb-második, ez is bizonyítja, jó döntés volt, hogy Magyarországra jöttem. Halász Mihály, az edzőm és még Simon Zsolt segíti a felkészülésem, főleg a technikámat lehet még fejleszteni. Jó döntés volt a Globál Sport egyesületbe igazolnom.

Címkék#kick-box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában