Helyi sport

2017.10.27. 14:05

Két szegedi is tagja a kick-box vb-keretnek

Harminckilencen képviselik a magyar színeket a november 6. és 11. között a budapesti BOK (volt Syma) sportcsarnokban sorra kerülő WAKO kick-box világbajnokságon.

Munkatársunktól

a pointfightingban – amely hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág – az országos bajnokságon számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az vb-indulás jogát. A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt. Részvételi jogot szerzett a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és a három Veres fivér is. A pointfighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja 12 fővel, hárman a Debreczeni Team versenyzői.

Junior aranya már van. Nagy Rita felnőtt-vb-n indul. Fotó: Facebook

Junior aranya már van. Nagy Rita felnőtt-vb-n indul. Fotó: Facebook

Huszonnégy magyar a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14 pedig a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) indul Budapesten, és lesz egy hazai versenyző formagyakorlatban is. A teljes válogatott Tatára utazott, ahol a felkészülés utolsó állomásaként 11 napos edzőtáborban vesz részt.

A világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében: korábban soha nem fordult elő, hogy az összes szakág vb-jét egy helyen és egy időben rendezték.


Szegedről a Combat „D" SC-t ketten képviselik ezen a világbajnokságon: Nagy Rita (60 kg) kick-lightban, míg Zsarkó Péter Dániel (74 kg) light-contactban és kick-lightban volt magyar bajnok, így indulhat ezekben a kategóriákban a vb-n. Felkészítő edzők: Stricz Richárd és Tóth Gábor.

Címkék#kick-box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában