Helyi sport

2016.11.03. 09:49

Labdarúgás: nem a bírót szidta Koncz Zsolt

Hárommeccses eltiltást kapott a bíró megsértéséért, pedig csak a saját játékosának szólt a Szentesi Kinizsi megyeegyes futballcsapatának játékos-edzője, Koncz Zsolt (39), aki nem érti, miért kapta a piros lapot Kisteleken.

Mádi József

„Érthetetlen, hogy miért állított ki a játékvezető, amikor a saját kapusomnak szóltam név szerint. Ha eltiltanak, nincs értelme a futballal tovább foglalkoznom. Remélem, a fegyelmi bizottság felelősen dönt." Koncz Zsolt, a Szentesi Kinizsi játékos-edzője nyilatkozta ezt az október 22-én lejátszott és Kisteleken 4–2-re megnyert megyei I. osztályú labdarúgó- mérkőzés után.


Az ítélet azóta megszületett: Konczot három mérkőzésre tiltották el a játéktól, ennek ellenére edzőként ott ülhetett a szentesi kispadon.


– Hogy lehetsz ilyen f..z, hogy megfogod a labdát, mert a játékvezető arra vár, hogy ellenünk fújjon? – ezt mondtam egészen pontosan a mérkőzés hajrájában Gömöri Zoli kapusnak – nyilatkozta Koncz. – Ezzel ellentétben az került a jegyzőkönyvbe, hogy a bíróra, Béleczki Lászlóra tettem ezt az egyébként csúnya megjegyzést. A nyilatkozatomat részben felülbíráltam, várva a bizottság döntését, ezért ültem le a hétvégén a kispadra. De úgy látszik, a fegyelmi bizottság nem foglalkozik a játékosok és az edzők érdekeivel, véleményével. Régen valóban sokat reklamáltam a meccs hevében, de valószínűleg nem lehettem annyira durva és szövegelős játékos, ha a pályafutásom alatt az adatbank szerint 2003 óta ez volt a hatodik piros lapom. A meccs elején a Kistelek nem kapott meg egy jogos 11-est, innentől kezdve az egész mérkőzésen kompenzált és provokálta mindkét csapat játékosait a bíró. Hiba nélkül nem lehet játszani és mérkőzést levezetni sem, mind a három fél képes a hibára, és mindenki a saját érdekeit nézi. Amíg amatőr szinten futballozunk munka mellett, nulla forintért, a bírók hétről hétre pénzt kapnak érte. És nem is ezzel van a probléma, mert dolgoznak érte, csak ne éljenek azzal vissza, hogy az ő döntésük szent és sérthetetlen. Nem a futball és nem a játékvezetők ellen küzdök, hanem az azonos mércéért.


A fegyelmi bizottság a fegyelmi szabályzat alapján döntött ebben az esetben is, amelynek az alapja a bírói jelentés volt. Ettől eltérni csak rendkívüli esetben lehet, azonban a szabályzat lehetővé teszi a büntetés enyhítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában