Helyi sport

2015.11.12. 18:08

Lékó és Papp az Eb-n

Az első hatba szeretne kerülni a magyar válogatottal a ma kezdődő reykjavíki sakkcsapat-Európa-bajnokságon Polgár Judit, aki szövetségi kapitányként először irányítja az együttest.

Munkatársunktól

A  csapatot az Élő-pontszámok alapján a hetedik helyre rangsorolták a 36 csapatos mezőnyben. Az első táblán a szegedi Lékó Péter játszik, mögötte Rapport Richárd (akinek nagyszülei Szegeden élnek), Almási Zoltán, Berkes Ferenc és Balogh Csaba a sorrend. Lékó úgy vélte, az állóképességnek nagy szerepe lesz, és egyik erős csapat sem érezheti magát biztonságban. Ő is osztja azt a véleményt, hogy az első hat közé kerülés szakmailag jó eredmény lenne. A második táblás Rapport azt mondta, magánéleti problémái rendeződtek, úgy érzi, hogy élete legjobb formájában van.

 

Pappék 30 fős mezőnyben versenyeznek. Fotó: hunonchess.com

Pappék 30 fős mezőnyben versenyeznek. Fotó: hunonchess.com


 Ruck Róbert, a női válogatott kapitánya elmondta: a magyar női együttes előzetesen a kilencedik helyet foglalja el a 30 induló ország között, de szeretné, ha ehhez képest előrelépnének. Az első táblán Vajda Szidónia vezeti a bábukat, rajta kívül Mádl Ildikó, Rudolf Anna, a szegedi Papp Petra és Gara Tícia kapott helyet a csapatban. 

A reykjavíki Európa-bajnokság november 22-éig zajlik, ahol svájci rendszerben kilenc fordulót játszanak a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában