Helyi sport

2015.05.26. 20:31

Ménesi Bea és Gergő a jövő reménységei

Ménesi Beatrix és Gergő. Röszkei ikerpár, akik a Szegedi Judo SE színeiben előbb nyertek Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlásversenyén, a 28. Budapest-kupán, majd a múlt hétvégén, Cegléden a diákolimpián is győztek a súlycsoportjukban.

Mádi József

A 2003-as születésű, röszkei Ménesi ikrek Szegedre járnak általános iskolába, ám már óvodáskorban, 2008-ban elkezdték a cselgáncsot. Gergő a –49 kilogrammban éppen diákolimpiát nyert, de Bea is győzött Cegléden a +56 kilogrammban. Kettejüknek összesen majdnem 100 – 46+50 – aranyérmük van.

– Gergő 24 órás, igen aktív gyerek volt, valahogy le kellett foglalni, így jött a dzsúdó. Edzője, [namelink name="Polyák Péter"] azt mondta rá, őstehetség, de Bea pályafutása is ígéretesen alakul. Sokat köszönhetünk a klubnak, Polyák mellett Neu Lászlónak. Itthon nem engedjük, hogy egymással gyakoroljanak, viszont kondizni vagy a kis műfüves pályán futballozni gyakran szoktak. Az édesapjuk kézilabdázott, és ugyan a nagyfiam nem sportolt, de a középső fiú a Szeged 2011-ben futballozik, a legkisebbek pedig a dzsúdót választották – mesélt a sportos családról a Ménesi anyuka, Bea.

Ménesi ikrek. Fotó: DM

Ménesi ikrek. Fotó: DM
A hétvégék nem egyszerűek, ám a szülő kedveli a gyakori viadalokat.

– Szeretem nézni a gyerekeket, szívesen megyek velük. Most, hogy vége a szezonnak, egy hónap múlva már hiányzik majd a versenyhangulat. Heti ötször edzenek, ezenkívül erősítenek, és többször is reggel ötkor kelnek, hogy pluszmunkát végezzenek. Látom, hogy ők is akarják, de e nélkül nem is lenne eredmény. Kicsit furcsa, hogy Bea dzsúdózik, de sosem volt Barbi típusú kislány – mondta az édesanya.

Amikor a példaképek után (van belőlük: [namelink name="Ungvári Miklós"], [namelink name="Bor Barna"], [namelink name="Csernoviczki Éva"], illetve a saját edzőik) arról érdeklődtünk, mi az ikrek álma, egyértelmű volt a válasz: – Az olimpiai részvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában