Helyi sport

2016.12.07. 10:59

Motiváció a kicsiknek: tehetséggondozó programban szerepelnek a szegediek

A Csongrád megye tehetsége rovatunkban ezúttal nem egy ügyes sportolót, hanem egy tehetséggondozó programot mutatunk be.

December elején a budapesti Tüskesátorban rendezték meg a KMH Budapest Kori-Suli Torna első állomását, amelyen a Tisza Volán Szegedi Vízmű SC-t harmincöt gyermek képviselte, Bosnyák Márkó, Annus Döme és Balázs Csongor edzővel.


– A sorozatot azoknak a kisiskolásoknak találtuk ki, akik testnevelésórán járnak a jégpályára korcsolyázni. Ez egy vetélkedő, amely kizárólag a jókedvről és vidámságról szól – fogalmazott Pápai Miklós, a Tisza Volán Szegedi Vízmű SC szakosztályelnöke.

Közösségépítő szerepe is van, hiszen a városok nem egymással versengenek: a budapesti, miskolci és szegedi gyermekeket vegyesen osztják csapatokba. Az első állomáson bójákból, jégkorongütőkből állítottak össze ügyességi pályát, ahol a korcsolyaoktatáson elsajátított tudást kamatoztathatták a gyermekek, például ütő- és korongkezeléses, valamint passzolási és kapura lövési feladatokban.


– A legfontosabb, hogy a korcsolyázással ismerkedő kicsik motivációt kapjanak a jégkoronghoz, de a hokispecifikus gyakorlatok mellett a szórakozásra is ügyeltünk: bevontuk a szülőket, és a programot jégdiszkó zárta – mondta Pápai Miklós, majd hozzátette: fontos, hogy a kezdeményezés mögé állt a szegedi önkormányzat, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., valamint a Magyar Jégkorong Szövetség is. A következő forduló Szegeden lesz januárban, majd Miskolcra is ellátogatnak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában