Helyi sport

2017.11.23. 08:25

Mozogni vágyók, figyelem! Egyre népszerűbb az Ezt Válaszd!

Hetente egyszer a teljes testet átmozgató, mindkét nemnek és minden generációnak szóló alakformáló edzésen vehetnek részt a mozogni vágyók. Vásárhely nyitott, becsatlakozott Makó és Szeged.

Sikeres programot indított el a megyében a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség. Az „Ezt Válaszd!" elnevezésű eseményen minden héten egyszer a teljes testet átmozgató, mindkét nemnek és minden generációnak szóló saját testsúlyos, alakformáló edzésen vehetnek részt a sportolni, mozogni vágyók. A program azért kapta ezt a nevet, hogy emberek a sportolást és az egészséges életmódot válasszák.

Legutóbb Makó kapcsolódott be a programba. Fotók: Anna Rostova

A siker egyik kulcsa, hogy a program heti rendszerességgel, kulturált körülmények között és díjmentesen jelenik meg hétvégenként, szakképzett és elismert edzők irányításával. Az első és egyben kiinduló helyszínen, Hódmezővásárhelyen lassan már két éve alkalmanként közel százan választják ezt a testmozgást. Az év elején,  az egyéves születésnapi edzésre ellátogatott Lányi Lala, a Kozmix frontembere, aki az éneklés mellett végigdolgozta a tréninget. Vásárhelyen a december 3-i eseményen jótékonysági gyűjtést szerveznek Gyerek Karácsony néven. A rendezvény sztárvendégei a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai, a válogatott Bodó Richárd és a szlovén Mario Sostaric lesznek.

 Az Ezt Válaszd! programhoz, még tavaly, második állomásként csatlakozott Szeged: október óta a régi-új helyszínen, az egyetem Hattyas sori Sportközpontjában, szombatonként 17 órától várják a mozogni vágyókat. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség hosszú távú célja, hogy minél több városban, községben el tudjon indulni a program. Idén októberben Makó csatlakozott, a KERI sportcsarnokában az első alkalomtól telt házas edzések zajlanak. Az már biztos, hogy decemberben Csongrád kapcsolódik be, míg a következő évtől Szentesen és a már érdeklődést mutatót nagyobb településeken tervezik a szervezők a program elindítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában