Helyi sport

2016.11.23. 21:16

Nem bírták a pécsi bunyót: 6-1-ről ikszelt a Contitech

Hiába vezetett 6-1-re a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata, mégis 11-11-es döntetlent játszott hazai környezetben a Pécs ellen. A vendégek kőkeményen harcoltak, és megérdemelten vitték el az egy pontot.

ContiTech Szeged Diapolo–PVSK-Mecsek Füszért 11–11 (3–0, 5–6, 2–2, 1–3)

Férfi vízilabda E.ON OB I, A csoport, 9. forduló. Szeged újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi, Berki A.

ContiTech Szeged Diapolo: Molnár (3 védés) – Kiss 1, Illés, Pellei 2, Sánta 1, Manhercz K. 2, Sedlmayer 2. Csere: Meixner (kapus, 7 védés), Basara 1, Manhercz Á. 2, Nagy, Palotás, Vukicsevics. Vezetőedző: Varga Péter. 

Pécs: BARÁT (8 védés) – CSACSOVSZKY A. 2, Gogov, Macsi, Horváth 1, Rakonjac 2, KOLOZSI 2. Csere: Lajkó 2, Opacak, CSACSOVSZKY E. 2, Krizsán. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 3/2.

Ötméteresből: 2/1, ill. –.


Sánta Dániel remek megmozdulásaival kezdődött a ContiTech Szeged Diapolo–Pécs bajnoki. A szegediek centere előbb egy emberelőnyös helyzetet értékesített, majd ötméterest harcolt ki, amit Manhercz Krisztián váltott gólra, így remekül indult a meccs. Sőt még Manhercz Ádám is bevette az egykori szegedi, Barát Ferenc kapuját, így egy negyed után 3–0 állt az eredményjelzőn.


Zseniális góllal indult a második nyolc perc. Manhercz Krisztián észrevette, hogy Barát kint van a kapu előtt, és 15 méterről átemelt fölötte, járt a taps. 5–0-s szegedi vezetésnél időt is kellett kérnie a vendégek mesterének. Jól pörgött a Szeged. Közel 10 perc telt, amikor a Pécs gólt szerzett, addig Molnár Dávid lehúzta a rolót. Nem állt le a ContiTech, Pellei akkora gólt lőtt, hogy majd kiszakadt a háló, 7–2. Drasko Gogov úgy összeveszett a mesterével, hogy a kulacsát a sátorhoz vágta, nem egy hidegvérű játékos, az biztos, őrjöngött egyet. A félidő hajrájában 8–6-ra feltornázta magát a Pécs.

Nem bírták a pécsi bunyót: 6-1-ről ikszelt a Contitech. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Keményedett a meccs, Barátot állították ki, Kiss büntetett. Nem egy szimpatikus csapat volt a Pécs, mindenért reklamált, elég trágár módon tették ezt. 9–8-nál kapust kellett cserélnie Varga edzőnek, a jó kezdés után Molnár nem találkozott a labdával. Sedlmayer bombája nagyon kellett, sajnos Manhercz Krisztián az utolsó másodpercekben büntetőt rontott, így nagy izgalmak közepette kezdődött az utolsó negyed. Basara okos gólja nyugtatólag hatott, vagyis csak gondoltuk, jött két pécsi gól, 11–10. Jött a hidegzuhany, Kolozsi 4 perccel a vége előtt egyenlített, 11–11. 6–1-ről lett 11–11. Vukicsevicset cserével végleg kiküldték. Volt esélye a Szegednek, de nem élt vele, így a Szentes után a Pécs ellen is értékes pontokat hullajtott el.


Vasárnap 18 órakor a BENU magyar kupa negyeddöntőjében a Honvéd ellen ez kevés lesz.


Varga Péter: – 7–2-ig úgy játszottunk, ahogy egy Szegednek kell, utána azonban teljesen szétestünk. Számomra is érthetetlen és elgondolkodtató, hogy zsinórban a harmadik meccsünkön is döntetlent értünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában