Nyitás előtt sor állt a Pick-belépőkért

Sokan aggódtak azért, mert a Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetése az elmúlt évhez képest 1500 forinttal felemelte a férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseire szóló belépők árát. Tegnap már jóval a pénztárnyitás előtt sor állt a belépőért.
Fotó: Karnok Csaba

Háromnegyed háromkor már egészen az uszoda oldali feljárója előtt állt a sor vége az újszegedi sportcsarnokban, hogy időben megváltsák belépőjegyüket az érdeklődők a szombati Pick Szeged–Ciudad Real Bajnokok Ligája csoportkörének nyitó összecsapására. Hiába, a spanyol címvédő játékára, s talán vereségére a legtöbb ember kíváncsi. Ebből indultak ki a Tisza-parti klub vezetői is, amikor arról döntöttek, hogy 1500 forinttal többet kérnek az idén, mint tavaly a Barcelona elleni hazai mérkőzésre.

– Mi háromnegyed kettő óta állunk a pénztárnál, de mint látja, nem mi vagyunk az elsők – mondta nevetve Schmidt Orsolya és Király Beáta, akik a nyári munkával szerzett pénzükből vették meg a jegyeket. Hozzátették még, hogy amennyiben marad még pénzük, akkor a többi BL-meccsen is ott lesznek.

Azt tartják, hogy elsőként mindig a legtávolabb lakók érkeznek, ezt bizonyította Kiri Gábor is, aki Csongrádról utazott direkt belépőt vásárolni. De természetesen nem csupán magának, hanem a haveroknak is.

– Csongrádon nincs rangos sportesemény, ezért a Pick Szeged Bajnokok Ligája mérkőzéseit évek óta megnézem. De a rangadókon is itt szoktunk lenni a haverokkal. A langyos bajnoki mérkőzések azért nem érdekelnek, mert nem szeretem a macska-egér harcot. Az izgalom, a férfias küzdelem a nekem való – mondta a csongrádi drukker.

A pénztáros, Kiss Tamásné Marika elárulta, hogy még most is árul a három mérkőzésre szóló bérletet. Továbbá telefonon több mint kétszáz jegyet igényeltek, s ezért már csupán a szélső szektorokban van ülőhely. Amennyiben elfogynak az ülőhelyek, akkor kezdik árulni 1500 forintos áron az állójegyeket.

Meglepetten vettük észre a sor vége felé álló Galambos Edinát, aki az elmúlt tizenhat évben talán csak betegsége alatt nem volt ott az újszegedi sportcsarnokban.
– Nem nekem kell a jegy, hiszen amióta bérletet lehet vásárolni, én megveszem. Mivel én értem rá, ezért a barátaim megkértek, hogy vegyek nekik belépőt – mondta a Pick lelkes törzsszurkolója.