Helyi sport

2017.12.20. 10:32

Nyolc szegedi sportoló az év legjobbjai között

Az MTI felkérése a hazai sportszövetségek minden évben megválasztják az év legjobbjait: idén nyolc szegedi sportoló részesült ebben az elismerésben.

Munkatársunktól

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére 1964 óta minden évben szavaznak a sportágak szövetségei az adott év legjobbjára: idén 56 szövetség válaszolt az MTI megkeresésére. Hét sportágban, összesen nyolc szegedi sportoló részesült abban a megtiszteltetésben, hogy 2017 legjobbjának gondolták őt sportága szövetségnél.


Súlyemelésben a Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjét, Nagy Pétert választották a legjobbnak, összességében már hetedszer. Atlétikában az év női sportolója a békéscsabai színekben versenyző szegedi Márton Anita lett, míg búvárúszásban - a lapunk által kedden Az év szegedi férfi sportolójának választott - Kanyó Dénesre voksoltak a legtöbben. 


A fallabdázók női mezőnyében a Tisza SC-t képviselő Hajnal Helga győzött, gyorsasági gyorskorcsolyában pedig szegedi fölény mutatkozott, hiszen mindkét nemben a Tornádó Team Szeged versenyzője lett az év legjobbja, a férfiaknál Erdős Dávid, míg a nőknél a szintén a Délmagyarország által is díjazott Gardi Dominika.


A pályaíjászoknál Banda Árpád (UTC-ÍSE), nyert Szkanderben is született szegedi siker, Károlyi András, a Szegedi Bikák sportolója is ott van a legjobbak között. 


Nem minden sportág legjobbja ismert még, a nagypályás labdarúgásban majd a januári, M4Sport - Év sportolója gálán hozzák nyilvánosságra a legjobb férfi és női játékost, de a kerékpár, a kézilabda, a curling szakági szövetsége is később nevezi meg 2017 legjobbját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában