Helyi sport

2017.11.08. 08:14

Ötödikek lettek Lékóék az Európa-bajnokságon

A magyar férfiválogatott fölényesen, 3,5-0,5-re megnyerte utolsó, angolok elleni meccsét, így az ötödik helyen zárt a sakkozók Krétán rendezett 21. csapat-Európa-bajnokságán.

Munkatársunktól

A herszonisszoszi kontinensviadal honlapja szerint a szegedi Lékó Péter döntetlenje mellett Rapport Richárd és Berkes Ferenc világossal, míg Almási Zoltán sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot.


A hetedikként kiemelt magyar férficsapat öt sikerrel, illetve két-két döntetlennel és vereséggel 12 pontot gyűjtött, így ötödikként zárt a negyven válogatottat felvonultató Európa-bajnokságon, amelyet az azeriek nyertek meg 14 ponttal a legutóbb győztes oroszok előtt.


A női csapat is szépen búcsúzott a cseh együttes 3–1-es legyőzésével. Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia sötéttel, míg Hoang Thanh Trang világossal késztette feladásra ellenfelét, ugyanakkor Gara Anita alulmaradt a partijában. A szegedi Papp Petra ezúttal nem játszott. A szintén hetedikként rangsorolt nők öt sikerrel és négy vereséggel, azaz tíz ponttal a 12. helyen zártak a 32 együttes között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában