Helyi sport

2015.10.27. 19:25

Papp Tibor ismételt

Szentesen a Dr. Papp László Sportcsarnok adott otthont az idei lábtenisz magyar bajnokságnak, amelyre összesen 18 városból érkeztek versenyzők és csapatok.

Munkatársunktól

A szentesiek eredményei, profi páros: 3. Lakics Balázs, Szabó László, Oláh Tamás (Szentes, Szeged). Amatőr páros: 1. Papp Tibor, [namelink name="Kerékgyártó Tamás"] (Szentes, Budapest), 2. [namelink name="Bertók Róbert"], [namelink name="Tölgyesi Botond"] (Szentes, Budapest). Nyílt egyéni: 3. Lakics B. (Szentes), 4. Szabó L. (Szentes). Szenior páros: 3. [namelink name="Gál László"], [namelink name="Kovács Árpád"], [namelink name="Török János"] (Szentes). Nyílt hármas: 3. Zöld Plasztik Szentes (Lakics B., Szabó L., Oláh T., Papp Tibor).

A bajnokságot öt kategóriában rendezték meg: amatőr páros, profi (nyílt) páros, nyílt hármas, nyílt egyéni, szenior páros. Szinte minden kategóriában született szentesi siker, illetve érintett volt szentesi induló is. A versenyen részt vettek hazánk válogatott kerettagú versenyzői.


A nyílt hármas kategóriában öt csapat nevezett, amely körmérkőzést játszott. Két nyert mérkőzéssel a harmadik helyre a szentesi Zöld Plasztik állhatott fel, a csapatban a szentesi fiatalok, [namelink name="Lakics Balázs"] és [namelink name="Szabó László"] mellett edzőjük, [namelink name="Oláh Tamás"], és csereként [namelink name="Papp Tibor"] szerepelt.


A szenior kategóriában a szentesi Gál, Kovács, Török trió kiválóan helytállt, és megérdemelten szerezték meg a harmadik helyet.


A nyílt egyéni kategóriában 11-en neveztek, és a két négyes mellett egy hármas csoportot alakítottak ki. A négy közé bejutó, majd az elődöntőben egyaránt vereséget szenvedő két szentesi, Szabó és Lakics utolsó erejükkel küzdve kemény csatát produkáltak, és a végén szoros mérkőzésen Lakics hozta el a harmadik helyet.


Az amatőr párosok 13 csapata közül a dobogó legmagasabb két fokán végző duók felét szentesiek alkották: a döntőben az első szettet Pappék nyerték 13:12-re, a másodikat Bertókék 11:5-re, majd a harmadikat Pappék egy kis szerencsével 11:8-ra. A szentesi Papp Tibor így egymást követő két évben állhatott fel a dobogó legfelső fokára az amatőr páros kategóriában.


A legnagyobb érdeklődés a nyílt (profi) páros kategória hat párját kísérte. A nagy reményekkel induló Szentesi Zöld Plasztik (a Lakics, Szabó páros) a harmadik helyet halászta el a Kaposvár csapata előtt.

Címkék#lábtenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában