Helyi sport

2015.07.14. 20:59

Rébék Richárd a jövő reménysége

A vásárhelyi Rébék Richárd volt már az év tanulója a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, emellett korosztályának egyik legjobb játékosa is. A HFC-ben nevelkedett, találkozott Pelével, és már most nyelveket tanul azért, hogy egyszer külföldön játszhasson.

Gyúrós István

A 2013–2014-es tanévben egy hódmezővásárhelyi fiú, [namelink name="Rébék Richárd"] lett az év tanulója a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. Amellett, hogy az iskolapadban jól teljesít, a futballpályán is kiemelkedik: a júniusi Székelyudvarhely Kupán győztes csapat tagja lehetett, és őt választották a legjobb játékosnak.

Rébék Richárd itt még a HFC mezében lő kapura. Fotók: DM

Rébék Richárd itt még a HFC mezében lő kapura. Fotók: DM
– Hatévesen, a HFC-ben kezdtem focizni – édesapám is játszott, innen ered a sportág szeretete. Ovisként kezdtem teremben, az első edzőm [namelink name="Bokor János"] volt, majd Kandó Róbertnél játszottam 2002-es születésűként a két évvel idősebbek között. Mindkettőjüknek sokat köszönhetek – fogalmazott 13 éves kora ellenére olyan éretten, mintha már most az NB I-ben szerepelne.

2013-ban kerül Felcsútra: az akadémia kiválasztóján kétszáz gyermekből mindössze kettőt szerződtettek.

– Eleinte nehéz volt, hogy csak a hétvégeken tudok hazajárni, hiányoztak a szeretteim. Sokat sírtam, de sikerült átvészelnem ezt a nehéz időszakot. Azóta megszerettem a helyet, sok barátom lett – mondta.

Pelé és mellette jobbra Ricsi.

Pelé és mellette jobbra Ricsi.
Ricsi védekező középpályásként szerepel, de az akadémián több poszton is kipróbálták: ha kell, középső védőt, ha kell, szélsőt is játszhat. A következő szezonban az U14-es csapatban játszik, július 20-án kezdődik az alapozás, majd három hétre rá a bajnokság. Kedvencei a középpályások és a támadók közül kerülnek ki.

– Hatalmas élmény volt, hogy magyarországi látogatása során találkozhattam a brazil Pelével – láttam róla néhány régi videót, fantasztikus játékos volt. Itthon [namelink name="Gera Zoltán"] a példaképem, külföldön pedig [namelink name="Lionel "]Messi, [namelink name="Mesut Özil"] és Xavi játéka tetszik. Később szeretnék én is profi játékos lenni, előbb itthon, aztán külföldön is bizonyítani – tette hozzá a 13 éves Ricsi, aki már most szeret nyelveket tanulni, hiszen tudja: külföldi karrier esetén szüksége lesz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában