Helyi sport

2017.12.27. 09:38

Sportcentrum viseli José Manuel Sierra nevét

Idén 48. alkalommal rendeztük meg Az év sportolója díjátadó gálánkat, az ország legpatinásabb megyei eseményén húsz üvegtrófeát osztottunk ki. Mindennap bemutatjuk az egyik kategória 2017-es győztesét, ezúttal Az év sportteljesítményét nyújtó sportolót. Ezt az elismerést a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának spanyol kapusa, José Manuel Sierra kapta, azért a tavaszi időszakért, amely során egyedül maradt a posztján, mégis megállta a helyét.

Becsei Dávid

Az év során rengeteg kiemelkedő megyei sportteljesítményt láthattunk. Ilyen volt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának kapujában tavasszal remekelő díjazottunké, a spanyol világbajnok  José Manuel Sierráé is.


Aki nem emlékezne: Marin Sego sérülése miatt egyedül maradt a szezon hajrájára, ennek ellenére ekkor nyújtotta legkiválóbb formáját szegedi mezben. Ráadásul a májusi bajnoki döntő első mérkőzése előtti bemelegítés során eltört az egyik hüvelykujja, azonban rögzítéssel így is vállalta a játékot. Nagy szükség volt rá, az egész tavasz során fantasztikusan védett.


– Fontos számomra ez a díj, nagyon hálás vagyok érte. Ez a második alkalom, hogy ehhez hasonló egyéni elismerésben részesültem. Miután 2013-ban világbajnok lettem a válogatottal, akkor a szülőfalumban, Mougerben kaptam egy ilyen díjat a teljesítményem miatt.

 

A vb-győzelem után egy sportcentrumot is elneveztek rólam, így köszönve meg a játékomat – beszélt az eddigi elismeréseiről lapunknak Sierra, aki Gidró Krisztától, a Délmagyarország főszerkesztő-helyettesétől vette át a CE Glass Industries által készített üvegtrófeát a szegedi Hungi Vigadóban.


– Szívügyemnek tekintem, hogy segítsem a mougeri sportélet fejlődését, különösen a kézilabdáét. Támogatom anyagilag, de amikor tehetem, elmegyek hozzájuk személyesen.


A karácsonyt is Mougerben töltjük a családdal, hiányoznak már az otthoniak és a spanyol konyha – zárta a beszélgetést José Manuel Sierra, aki családjával, feleségével és két fiával, Hugóval és Marcóval vett részt dijátadónkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában