Szeged Beton VE: Gyöngyösi hosszabbított

Ma tartja az évad utolsó edzését a bajnokságban negyedik helyen végzett Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Vannak, akik itt búcsúznak el társaiktól, ugyanis a keretben lesz néhány változás.
Körtvélyessy elnök (jobbról) elégedett, Gyöngyösi edző elfogadta a szerződéshosszabbítást. Fotó: Karnok Csaba

A Szeged Beton VE játékosainak, vezetőinek nem kell pironkodniuk az OB I és az MK negyedik helye miatt, de tény, a maguk mögött hagyott évből kis szerencsével, picit nagyobb odaadással többet is ki lehetett volna hozni. Ahogy az várható volt, a játékosállományban akad néhány változás. Eddig arról számoltunk be, hogy az eddigi tartalék kapus, Tóth Iván befejezte az aktív játékot, de azt is megírtuk már, hogy az egykori 114-szeres válogatott, Monostori Attila az FTC-ből a Szeged gárdájához igazolt. A remek bekk kétéves szerződésre biggyesztette a nevét. Nem egyedül érkezik a zöld-fehérektől, vele tart a juniorválogatott kapusa, Baksa László is. Rutinosabb társához hasonlóan ő is két idényre kötelezte el magát a Szegedhez.

De más változások is történtek a Beton háza táján. Erről Körtvélyessy Péter klubelnök a következőket mondta:
– A lejárt szerződéssel bíró pólósok közül Barát Ferenc kapussal újabb egy évre állapodtunk meg. Éles Vilmos is marad nálunk, vele kétéves kontraktust kötöttünk. Hosnyánszky Norbert, Kádár Kálmán, Munkácsy Róbert, valamint Tóth László sorsa azonban még nem dőlt el. De velük kapcsolatban is pár napon belül döntés születik. Május 31-én közgyűlést tartunk, addig az összes kérdéses ügy végére pont kerül majd.
Ebbe a „körbe” nem tartozik bele, Varga Péter, Molnár Péter, Lehmann István, Komlósi Péter, Mészáros István, Vincze Zsombor. Nekik nem járt le a szerződésük, maradnak a jövőben is a Szegedben.

Lábbal sem ügyetlenek

Egy éven belül másodszor csapott össze a Szeged Beton VE csapata a médiaválogatottal. A medencében könnyű préda lettünk volna, így arra törekedtünk, hogy fociban viaskodjunk, méghozzá teremben. Abban nem vagyunk biztosak, hogy Bozsik Péter meghívót postáz majd valamelyik pólósnak az angolok elleni barátságos mérkőzésre, de azt igen, hogy egyetlen vízilabdásnak sincs erőnléti problémája. Molnár „Herceg” Péter duplájával akár nyerhettek is volna, ha nincs Mádinak, Lukácsnak, Horváthnak és Tamásnak a szimplája.

– Szerb légiósunknak, Nenad Vukanicsnak is még két évig élt a kontraktusa hozzánk – folytatta az elnök. – Csakhogy ő menni akart, s mivel kivásárolta magát, fizetett azért, hogy elmehessen, nem gördítettünk akadályt távozása elé. Sajnáljuk, mert elégedettek voltunk vele. Kulcskérdés, hogy megtaláljuk az utódját – nagy erőket mozgósítva dolgozunk az ügyön. Szintén távozik tőlünk a balkezes jobbszélső, Szabó Zoltán, amennyire tudom, ő az Újpestben képzeli el a közeli jövőjét. Ez azonban már nem a mi ügyünk, bennünket leginkább az foglalkoztat, hogy megint bekerüljünk a bajnokság négy legjobb csapata közé. Aztán persze az sem lenne nagy baj, ha az alapszakaszban nem a negyedik, hanem a harmadik, ne adj isten, a második helyen végeznénk. Akkor azért jelentősen megnőnének az esélyeink a rájátszásban.

Újabb egy év az edzői kispadon

Gyöngyösi András két és fél évvel ezelőtt érkezett a Beton VE csapatához. Az első idény végén a Szeged a hatodik helyen zárta az OB I-et, a másodikban bronzérmes lett, most pedig negyedik. Az edző szerződése lejárt ugyan, de a pályafutása mégsem ért véget a Tisza-parti gárdánál. Körtvélyessy Péter elnök újabb egyéves szerződést ajánlott a trénernek, amit ő örömmel fogadott.
– Az aláírásom ugyan még hiányzik a papírról, de ez csupán technikai kérdés – fogalmazott Gyöngyösi „Tojás”. – A hátunk mögött hagyott évadnál egy jobbat, eredményesebbet szeretnék a következőben. Ennek alapja, hogy egységesebbek legyünk, mint voltunk most. A csapat is így lesz kialakítva. Még az sem kizárt, hogy az „új” Beton gyengébb játékerőt képvisel majd, mint a régi, de az biztos: olyanok szerepelnek majd benne, akik kihozzák magukból a maximumot, akik képesek lesznek akár meghalni is egymásért, a sikerért.