Helyi sport

2015.12.15. 20:53

Szeged Diapolo: csak semmi lazaság, srácok!

A Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata ma 20 órakor az Európa Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Hannover otthonában száll vízbe. Manherczék 9-3-as előnyről várják a második felvonást, a tét a legjobb négy közé jutás.

Papós Tamás

Kerettag


A belgrádi Európa-bajnokságra való közvetlen felkészülés jegyében [namelink name="Benedek Tibor"], a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 19 fős, bő keretet hirdetett, amelyben a Szeged Diapolo játékosa, [namelink name="Manhercz Krisztián"] is szerepel.

A szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak jelezte: szeretné folytatni a fiatalítást, amelyet szeptemberben elkezdett. A 18 esztendős tehetség megkapta lapunk Az év utánpótlás fiú sportolója, Szeged díját, amelyet csapata bajnokija miatt nem tudott gálánkon átvenni.

 

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

A címben csak a biztonság kedvéért kértük a legfontosabb dologra a Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatát, de ismerve a játékosokat és az edzői stábot, fel sem merülhet, hogy az együttes németországi túráját nyaralásnak tekintsék. Pedig ok lenne rá bőven.


A hosszúra nyúlt őszi szezon végén már most rájuk férne a pihenés, ez az utolsó idei meccsük, de ami a legérdekesebb: ebben a sportágban és ezen a szinten szinte behozhatatlannak tűnő, hatgólos előnyről várják a Hannover elleni Európa Kupa-negyeddöntő mai, 20 órakor kezdődő visszavágóját. Magyarul: 9–3-ról folytatva ezt csak elszúrni lehet, akármilyen jó játékosok is vannak a német rivális keretében.


Érdemes is visszatekinteni a szegedi odavágóra, hiszen nemcsak mi, de a szurkolók és szakmabeliek is szuperlatívuszokban beszéltek a Diapolo teljesítményéről, a védekezés magasiskolájának nevezték, amit az újszegedi sportuszodában 32 játékpercben láttak. Oktatófilmbe illő fél óra volt, és eléggé úgy tűnt, hogy az emlékét már nemcsak az utazás során, de a múlt heti kupaelődöntő előtt is felidézte [namelink name="Varga Péter"] vezetőedző.


Hiszen maga [namelink name="Meixner Marcell"], a remek formában védő kapus is elismerte: az akkor még címvédő és favorit Szolnok ellen olyan fantasztikus teljesítményt nyújtott a szegedi hátsó alakzat, amilyet a Hannover ellen november 11-én.


Ezért lehetünk benne biztosak, hogy a Szeged nem lazsálja majd el a visszavágót. Ha megkérdeznénk bárkit a csapatból, biztosan szerényen azt nyilatkoznák, hogy mindent megtesznek a továbbjutásért. A szombaton látottak után viszont nekünk az az érzésünk, hogy az öt hete mutatott produkciót szeretnék ismételni, a főpróbából pedig kihozták a maximumot.


9–3-as előnyben mi mást lehet még tenni? Legfőképp élvezni a játékot. A drukkerek már többször láthatták, hogy komoly előnyben ha felszabadultan játszik a csapat, gyönyörű megoldásokra képes. Mivel erre egy szoros idegenbeli meccsen is van esély, nagyon sajnálhatjuk, hogy a televízió nem közvetíti a találkozót.

 

Szegeden minden német támadásnál forrt a víz. A Diapolo megismételheti fantasztikus védekezését Hannoverben. Fotó: Frank Yvette

Szegeden minden német támadásnál forrt a víz. A Diapolo megismételheti fantasztikus védekezését Hannoverben. Fotó: Frank Yvette

Ha pedig a Hannover fordítana a párharcban, akkor az legalább olyan nagy meglepetés lenne, mint Benedek Tibor szövetségi kapitány döntése. A belgrádi Eb-re készülő bő keretből olyan klasszisokat hagyott ki, mint Szivós Márton és Madaras Norbert. Persze így is sokra hivatott a névsor, egy névnek pedig különösen örülünk, lásd keretes írásunkat.


A magyar keret, kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Lévai Márton (Debrecen), Bisztritsányi Dávid (OSC). Mezőnyjátékosok: Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnok), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mindannyian OSC), Manhercz Krisztián (Szeged Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában