Helyi sport

2016.07.08. 11:18

Tartaléknak jelölték Rióra Kárászt - női kajakban és férfi kenuban megvan a csapat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség nyilvánosságra hozta a riói olimpián szereplő női kajak és férfi kenu számok indulóinak listáját.

delmagyar.hu

Eszerint a kétszeres ötkarikás bajnok Kozák Danuta egyesben, párosban és négyesben is szerepel majd.


– Női kajakban 200 egyesben a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa indulhat Rio de Janeiróban. 500 méteren egyesben Kozák Danuta, párosban a Szabó Gabriella, Kozák kettes, négyesben pedig a Szabó, Kozák, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina kvartett szerepelhet az augusztusi játékokon – nyilatkozta a szövetség honlapjának Csabai Edvin szakmai igazgató.


Férfi kenuban 200 egyesben Hajdu Jonatán indul, míg 1000 egyesben Vasbányai Henrik, 1000 párosban pedig a Vasbányai, Mike Róbert duót nevezi a magyar szövetség, amely Kárász Annát (EDF DÉMÁSZ-Szeged) és Kiss Tamást jelölte meg tartaléknak.


A szövetség híréből kiderül, hogy a férfi kajakosoknál az indulókról később dönt majd az elnökség – itt érdekelt lehet a szegedi Birkás Balázs és az algyői Kopasz Bálint is.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában