Helyi sport

2016.03.15. 11:19

Tisza Tollas SE: folytatódik az Eb-láz

A szegedi klub legnagyobb sikerét elérő, U15-ös Eb-ezüstérmes Sándorházi Vivien csütörtöktől az U17-es kontinensviadalon szerepel, vele tart a Tisza Tollas SE másik fiatalja, Pápai Balázs is.

delmagyar.hu

Csak nemrég ért haza Oroszországból Sándorházi Vivien, a Tisza Tollas SE tehetsége, ahol ezüstérmet nyert az U15-ös Európa-bajnokságon, máris újra útra kel: ma indulnak Lengyelországba, ahol már a két évvel idősebbek számára rendeznek kontinensviadalt. A kazanyi eseményen Pápai Bálint volt Sándorházi párja, most Bálint bátyjával, Balázzsal utaznak a szegedi klubot képviselve.


– Ahogy a 15 éveseknek rendezett Eb előtt, így most sincs velünk szemben elvárás, csupán annyi, hogy jó meccseket játsszunk. Minden számban, így csapatban, párosban, egyéniben és vegyes párosban is rajthoz állok, hogy mit sikerül majd elérni, az pedig függ a sorsolástól is – mondta Vivien.


Bő a mezőny, 128-as tábláról indulnak majd a játékosok, ám a párosok és az egyéni csak hétfőtől következik. Ezen a héten a csapatok versengenek, a magyarok igen kemény csoportból próbálnak meg továbbjutni. Jövő héten már mindenki önmagáért küzd, az erőviszonyok alapján egy nyolc közé kerülés már bravúr lenne. Ne feledjük: a 15 éves Vivien két, a 16 esztendős Balázs egy évvel fiatalabb legtöbb riválisánál, amely ilyenkor még sokat számít.


– Több mint egy hetet leszünk kint. Szeretjük az ilyen túrákat, általában kiváló a hangulat, igaz, a buszozás részt inkább kihagynánk. A lehető legjobban próbáltam felkészülni a versenyre, két indonéz edzőnk vezetésével például egyéni edzéseken is részt vettem, péntekente reggel hattól csak velem foglalkoztak egy órán át. Érzem, hogy ennek rengeteg haszna van, így megéri olyan korán felkelni – fogalmazott Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában